Имаме проблеми с поддръжката на МИГ-29. Ние ще разчитаме на

...
Имаме проблеми с поддръжката на МИГ-29. Ние ще разчитаме на
Коментари Харесай

Тагарев: Имаме проблеми с поддръжката на МиГ-29

Имаме проблеми с поддръжката на МИГ-29. Ние ще разчитаме на самолетите МИГ-29 до тогава, докато дежурството може да бъде поето от Ф-16.


Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев по време на чуването му в Комисията по защита към Народно събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тагарев сподели, че самолетите МиГ-29 се поддържат с старания, само че моторите им не могат да бъдат поддържани по този начин.

“Надяваме се да имаме опция да сключим контракт за ремонт на нашите мотори ”, сподели той и посочи, че това ще ни разреши да използваме самолетите си за по-дълъг интервал от време.

Министърът на защитата изясни, че е имало две процедури във връзка с поддръжката на МиГ-29 - едната е била за закупуване на мотори, само че не нови, а такива, отговарящи на условията, а втората процедура е била за ремонт на нашите мотори. Тагарев сподели, че компанията “Терен ” е спечелила процедурата, само че се е отказала, като това е решение на борда на компанията и евентуално е взето въз основа на оценка на риска.

“Има проблеми с намирането на военнослужещи на всички нива “, призна министърът и добави, че ще се радва сред първо и второ четене при разглеждане на Бюджета да се гласоподава нарастване на заплащането на военнослужещите.

По отношение на това, че има наш аероплан на летище в Украйна от към година и това дали той към този момент е върнат, Тагарев разяснява: “За страдание към момента е там. Няма задоволително безвредни условия за прибиране на самолета ”, сподели той и добави, че не е сигурен дали наш боен аероплан може да бъде възложен на екипаж на друга страна. “Доколкото знам транспортната авиация е лимитирана на територията на Украйна ”, изясни той.

Той уточни, че откакто десетилетия наред сме се готвили за мироопазващи интервенции и така нататък, при настояща опасност нашата територия е обхваната в дефинира проекти и сега ние работим дружно с нашите съдружници за повишение на капацитета за въздържане на евентуален агресор и в случай че вероятно това въздържане не сработи, за защита и отбрана на териториалната целокупност на страната.

Тагарев уточни, че да си в НАТО значи, че най-малко 7 държавни поделения на други страни ще дойдат да ни оказват помощ да се отбраняваме при потребност. “Става въпрос за създаване на транспортни коридори, трансгранични коридори и от диалозите с мои сътрудници виждам поддръжка за прекъсване и въздържане, когато се наложи ”, добави министърът на защитата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР