Имаме притеснения, че Лютви Местан може да повлияе на разследването

...
Имаме притеснения, че Лютви Местан може да повлияе на разследването
Коментари Харесай

Има притеснения, че Местан ще повлия на разследването, заяви адвокат

Имаме терзания, че Лютви Местан може да повлияе на следствието на злополуката, тъй като не е инцидентен човек. Ще настояваме и за информация с кого е разговарял незабавно след случая. Това съобщи юрист Николай Димитов, който съставлява фамилията, чието бебе почина в случай на пътя с водача на ДОСТ, който стана на на 14 април.

" Отправихме претенции към прокуратурата за инспекция с кого е разговарял след злополуката. Искаме и да се види кой е направил позвъняването до 112 и дали се е изчаквало не пристигна " комфортен " патрул ", сподели той. По думите му специалистите ще кажат дали пасажерите в другата кола са били с колан, а скоростта на клиента му е била към 90 км/час.

" Дори да е спрял на механично на знак " стоп ", Местан не се е уверил, че няма заплаха на пътя с преимущество, което е негово обвързване ", добави юристът на фамилията на жертвата. По думите му от въпросната точка има видимост.

" Пътниците са видели доста добре неговия автомобил и са си мислили, че ще спре на знака. Те не са равнопоставени участници в придвижването. Този тип катастрофи стават доста постоянно. Основната и единствената причина е несъобразяването с съответната обстановка. Oчаквам да му уточняват по-тежко обвиняване, тъй като защото има и други потърпевши при злополуката ", сподели той.

Вчера пред Би Ти Ви, водачът на ДОСТ съобщи, че прокуратурата афишира за негови нарушавания на пътя такива, направени от служебния автомобил на някогашния учредителен секретар, а в този момент водач на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Изказването му беше във връзка известие от представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова, че той има наказателно разпореждане, акт и 13 фиша за превишена скорост в интервала преди злополуката, при която почина дете. Арнаудова изнесе данните на конференция, с цел да стимулира настояването към съда да отнеме книжката на Местан.

" Това не е просто неистина, а квалифицирана клюка. Ако е правилно, че тези нарушавания са осъществени от мен, аз няма да си желая книжката назад в никакъв случай, само че в случай че не е правилно, тя би трябвало да понесе отговорност ", сподели Местан. Той сподели два от фишовете, за които евентуално приказва прокуратурата. В края на април той заяви, че ще съди държавното обвиняване за клюка.

Лютви Местан изрази мнение, че акцията против него е готова от Движение за права и свободи, които били обезпокоени от бъдещият резултат на ДОСТ на евроизборите на 26 май. " Притеснителното е, че офанзивата е от Движение за права и свободи, само че идва през прокуратурата ", сподели политикът.

Той посочи, че няма желание да се укрива, тъй като е почтен. Описвайки злополуката, Местан за следващ път изясни, че колата му е била ударена, до момента в който се е намирала в личната си лента, като другият автомобил е напуснал своята. Показа и фотоси, от които се вижда че вредите по неговия автомобил са като от преден удар, а лявата страна, която би поела удара, в случай че не е бил спазил преимущество, е без провали.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР