Имаме причини за тревога относно Омикрон, но не и за

...
Имаме причини за тревога относно Омикрон, но не и за
Коментари Харесай

Д-р Румен Хичев: Имаме причини за тревога относно Омикрон, но не и за паника

Имаме аргументи за паника по отношение на Омикрон, само че не и за суматоха. Клиничната картина е идентична с предходните разновидности. Тревожният феномен е във връзка с способността на вируса да се трансферира от човек на човек. Това сподели за БНР доктор Румен Хичев, началник на звено за битка с ковид в министерството на опазването на здравето в Съединени американски щати.

" Трябва планувано и осъзнато да се одобри от обществото, че би трябвало да се съблюдават избрани ограничения, нищо по-различно от това, което вършим към този момент повече от година. Този развой с новите технологии лишава дни. Повече време лишава индустриалната и регулаторната процедури. В рамките на 8 до 14 седмици би трябвало да имаме подготвена за всеобщо приложение приспособена и обновена ваксина, която ще покрие разновидностите. Въпрос е дали ще се наложи да се употребява, тъй като към момента нямаме безапелационни данни, че имунизациите в този момент ще са изцяло неспособни да имат резултат против този вид на вируса. Надеждите към този момент са, че имунизацията ще защищава от съществено разболяване ", добави още доктор Хичев.

" Там, където вирусът се реплицира, където има инфектирани хора, където има всеобщо неконтролирана среда. Докато има райони с дефицит на ваксини и райони от хора със боязън от ваксини, ще има нови разновидности. Вината си е в нас “, сподели доктор Хичев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР