Имаме прекалено голяма нестабилност в институциитеи опитът за атентат срещу

...
Имаме прекалено голяма нестабилност в институциитеи опитът за атентат срещу
Коментари Харесай

Проф. Тодор Галунов: проектокабинетът Денков е по-скоро партиен, отколкото експертен

" Имаме прекомерно огромна неустойчивост в институциитеи опитът за атентат против основния прокурор ще бъде интерпретиран от всяка позиция, в това число и от политическа. Ще има доста версии и е допустимо да не се открият същинските аргументи. " Това съобщи пред БНР професорът от ВТУ Тодор Галунов.

Той добави, че проектокабинетът " Денков " е по-скоро партиен, в сравнение с експертен. Според него епритеснителна упоритостта безусловно да се построи кабинет на малцинството:
" Това е прочут парламентарен парадокс.Такава структура няма да издържи инспекцията на времето. "

Проф. Галунов уточни още, че кардинална структура няма,единствената такава е партиите да одобряват, че ползите на страната са по-важни от техните дребни партийни сметкии че всеки кабинет не би трябвало да се приема като ритуално политическо самоубийство.

" Трябва да си зададем въпроса - в случай че продължим с изборите, дали няма да откажем българския гласоподавател от гласоподаване... Партиите не можаха да се схванат месеци и години, надали ще се схванат в последния миг.Единственият вид е действителен експертен кабинет с второстепенни или третостепенни политически лица, зад които парламентарно показаните партии да се скрият малко. " - уточни той.

Според негоникога до момента локалните избори не са стряскали по този начин партиите, както в този момент:

" Всичкипартии се крият и като че ли със удовлетворение виждат по какъв начин президентът разтяга конституцията до вероятния лимит. Някои от тях несъмнено и нямат нищо срещу този модел да продължи да се разтяга и президентът да поема отговорността. Нашите гласоподаватели са изморени, нокато че ли партиите са по-изморени, тъй като осъзнават, че не носят със себе си опция. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР