Имаме предварително заявена позиция от трите нови партии в парламента,

...
Имаме предварително заявена позиция от трите нови партии в парламента,
Коментари Харесай

Нинова: Правителство, съставено от БСП, е невъзможно

Имаме авансово декларирана позиция от трите нови партии в Народното събрание, че няма да поддържат държавно управление на Българска социалистическа партия. Те демонстрираха политическа незрялост и липса на просвета за политически разговор. Неможаха да избягат от егото си и да се обединим за тези неща, които ни събират. В тази обстановка държавно управление, формирано от Българска социалистическа партия, е невероятно.

Това съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова на брифинг след днешния пленум на " Позитано " 20, на който -->, че от Българска социалистическа партия ще върнат мандата за сформиране на кабинет на президента Румен Радев. Заседанието на Националния съвет завърши след близо 4 часа диспути.

" Можехме да вземем мандата и да печелим време. Да създадем опит да съставим държавно управление, за което знаем, че е обречено. Просто, с цел да си наравим пиар. Всеки изгубен ден в опити за държавно управление значи, че Борисов остава на власт ", разяснява Нинова.

По думите й, връщането на мандата значи късмет за президента Румен Радев да сформира служебно държавно управление и да поеме ръководството на страната. " Избрахме второто. Още повече, че той съобщи, че е подготвен със служебно държавно управление ", сподели водачът на Българска социалистическа партия. " На 5 май получаваме мандата и го връщаме. Отиваме на предварителни избори, за което отговорността е на така наречен нови политически субекти, които получиха говерието на хората и го предадоха ", добави Нинова.

" Не е наша работа да редим служебния кабинет на президента Радев, само че Националният съвет през днешния ден реши, в случай че и когато той реши да предложения някого от нас в служебно държавно управление, то това да стане през разпоредбите и устава на Българска социалистическа партия, посредством решение на Националния съвет ", сподели още тя.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/450350576263562
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР