Имаме политическа заявка, че падането на визите към САЩ е

...
Имаме политическа заявка, че падането на визите към САЩ е
Коментари Харесай

Дончев: Има заявка за падането на визите със САЩ

„ Имаме политическа поръчка, че рухването на визите към Съединени американски щати е приоритет това да се случи. Щом президентът Тръмп е споделил, че ще работи по въпроса, значи ще има триумф. Трябва да се наблюдават политическите сигнали, а това звучеше като започване на сериозна работа по тематиката “, сподели пред бТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

Един от подаръците, които Тръмп е получил е членска карта за българските голф клубове и упованията са да върне визитата у нас.

Според вицепремиера има опция Белене да доставя с електричество освен България, само че всички наши съседки. Очаква се екип от американски специалисти, който да се запознае с всички елементи, което е мощен знак за интерес от американска страна. Поканата за среща в Съединени американски щати с президента Тръмп не е поради покупката на F-16 и Дончев отхвърли Америка да има някакви планове за създаване на НАТО в България откакто се направи уговорения координационен център.

Дончев оцени срещата Борисов-Тръмп като доста добре минала, тъй като тя отваря нови благоприятни условия. „ Официално посрещане там се прави рядко. Не трябвало да съм с раничка. Аз нямам обслужващ личен състав. Това беше по-скоро неофициално посрещане “, сподели Томислав Дончев и добави във връзка с множеството сериозни мнения в обществените мрежи за посрещането на българската делегация.

Дончев разяснява приемането на новия държавен бюджет като го съпостави с бюджета на едно семейство. " Няма бюджет, който да направи всички еднообразно щастливи и удовлетворени ", сподели вицепремиерът, само че съгласно него бюджетът за 2020 година е изработен по-възможно най-хубавия метод.

„ Ужасен случай, за жалост със жертви. Причината сигурно е гърмеж на кислороден уред “, сподели вицепремиерът за пожара в Пирогов през днешния ден рано сутринта и изрази подозрения, че повода е по-скоро човешка неточност и не може да се приказва за злонамерена интервенция. Екип от инженери ще извърши градивно проучване.

Няма информация за наранени българи и България е подготвена да даде помощ от 200 хиляди лева от фонд към Външното министерство, разяснява Дончев земетресението в Албания. " Готови сме да предоставим екипи за помощ, само че все още не са поискали ", сподели Дончев. Според него най-големите потребности ще се появяват занапред за албанския народ в опита да възстановят разрушенията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР