Имаме подозрения кой е поръчителят за отвличането на Адриан Златков.

Имаме подозрения кой е поръчителят за отвличането на Адриан Златков. ...

Цацаров: Имаме заподозрян за отвличането на Адриан.Имаме подозрения кой е поръчителят за отвличането на Адриан Златков. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по повод отвличането на Адриан Златков и освобождаването под парична гаранция на четиримата обвинени за него.

На въпрос дали има данни за още хора, замесени в случая, Сотир Цацаров отговори:

„Естествено, че има данни за още хора и естествено, че се работи върху това. Хората, за които става дума са или помагачи или просто част от изпълнителския апарат. Едно такова престъпление изисква и поръчител, а такъв поръчител има“.

В отговор на въпрос знае ли се кой е изпълнителят, Цацаров посочи: „Има съответни подозрения“. „Дори и изясняването на доказателствата до този момент е изискало сериозен труд.

Тоест е изисквало огромен труд и огромно събиране не само на оперативна информация, но и в превръщането й в годни доказателствени средства. Не напразно благодарихме на колегите от сръбската прокуратура и сръбското Министерство на вътрешните работи.

Помощта им беше безценна и продължава. Трудно се доказват подобен тип деяния. За мен е извършена огромна работа“, посочи още главният прокурор, цитиран от в. Труд. Във връзка с обвиненията към прокуратурата, че акциите й са пиар, той коментира:

„Те нещата обикновено са така – прокуратурата е обвинявана, че не работи, а когато прокуратурата работи, е обвинявана, че прави пиар“.

 

Източник: marica.bg