Имаме подозрения кой е поръчителят за отвличането на Адриан Златков,

...
Имаме подозрения кой е поръчителят за отвличането на Адриан Златков,
Коментари Харесай

Прокуратурата имала подозрения кой е поръчителят и кой е извършителят на отвличането на Адриан Златков

" Имаме съмнения кой е поръчителят за отвличането на Адриан Златков ", сподели пред публицисти основният прокурор Сотир Цацаров, представен от организация " Фокус ". Той приказва на церемонията поради 10-годишнината на правосъдния инспекторат.

Той добави, че имало данни за още хора, свързани с закононарушението " и естествено, че се работи върху това. Хората, за които става дума са или помагачи или просто част от изпълнителския уред. Едно такова закононарушение изисква и гарант, а подобен гарант има ", изясни Цацаров.

Попитан дали проверяващите имат данни за причинителя на закононарушението, основният прокурор съобщи: " Има съответни съмнения ".

" Дори и изясняването на доказателствата до този миг е изискало сериозен труд. Т.е. е изисквало голям труд и голямо събиране освен на оперативна информация, само че и в превръщането ѝ в годни доказателствени средства. Не на вятъра благодарихме на сътрудниците от сръбската прокуратура и сръбското Министерство на вътрешните работи. Помощта им беше скъпа и продължава. Трудно се потвърждават сходен вид действия. За мен е осъществена голяма работа ", уточни още той.

Днес Софийският апелативен съд реши да освободи от ареста четиримата упрекнати в съпричастност (като помагачи) с отвличането на Адриан Златков. Съдебният състав промени най-тежката мярка за неотклонение - непрекъснат арест, наложена от градския съд, на Ивайло Борисов-Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова против парична гаранция.

Според държавното обвиняване те са спомогнали отвличането на Златков като Ториното и Марков са дали на причинителите две коли, а Джамбазов и Стефанова са купували симкарти на сръбски мобилен оператор, с които са водени договарянията за приемането на откупа. Извършителите на отвличането към момента не са известни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР