Имаме по-висока стойност на цената на свинското месо на борсите.

...
Имаме по-висока стойност на цената на свинското месо на борсите.
Коментари Харесай

Експерт: От пролетта ще има нови скокове в цената на свинското месо

Имаме по-висока стойност на цената на свинското месо на тържищата. Това сподели ръководителят на стоковите тържища и борсите Владимир Иванов в ефира на БТВ, написа Novini.bg.

Причината за растежа на цените на свинското месо от януари досега са с растеж от 55%. Това са цени, на които месопреработвателите си купуват суровините “. Това сподели месопреработвателят Кирил Вътев.

По думите му потребителите ще усетят разликата след към 2 месеца. Тъй като предлагането е огромно, цените не скачат с този висок растеж. „ Цените за потребителите са скочили с към 30% “ на пазарите, сподели той.

„ Големите търговски вериги употребяват разнообразни търговски техники, поради които не се усещат внезапните нараствания на цените “, добави Иванов. „ Имаме едно положение покрай съвършената конкуренция “, добави той.

Според ръководителят на стоковите тържища и борсите няма да се стигне до ново повишаване на свинското преди Коледа.

„ Не се чака ново повишаване на свинското месо. Африканската чума засегна целия свят, само че най-тежко бе в Китай. В идващите 2-3 години Китай ще изпитва недостиг и ще търси месо от Европа. По думите му от пролетта ще им а нови скокове на цената на месото. Той посочи, че България не е определяща за цената на нито една стока, предвижда Кирил Вътев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР