Имаме план, колкото и свиреп да е ковид, това е

...
Имаме план, колкото и свиреп да е ковид, това е
Коментари Харесай

Кирил Петков призна: Извикахме Мангъров и Възраждане в работната група, за да не станат агресивни

" Имаме проект, колкото и яростен да е коронавирус, това е значимото ", съобщи министър председателят Кирил Петков пред Българска национална телевизия. Той проучва, че антиваксърите не били една съответна група, а били няколко с разнообразни характерности - някои вярвали в билки чайове, а други просто не желали ваксини. " Поканихме протестиращите в Министерски съвет да чуем причините им, тъй като другояче стават нападателни ", разкри министър председателят.

" Заварихме модел за ръководство на коронавирус рецесията на база брой заболели на 100 000 души, на който ние казахме " не " и направихме нов с функционалност на най-критичния фактор в здравната система - интензивните кревати и на база на него взехме решение да управляваме рецесията през него ", повтори още Петкв.

По мотив нещастието с умрялата във Враца, той съобщи: " Доволен съм от реакцията на министър Сербезова, която направи цялостна инспекция какво се е случило в болничното заведение и се взимат ограничения въз основата на това за всички незабавни отделения в страната ".

Но позволи несъзнателен гаф: " Ако отидете на коронавирус.бг, ще видите прогнозата за идващите 5 дни и информация за всички компенсиращи ограничения ", съобщи той ". Всъщност уеб сайтът covid.bg няма нищо общо с националния портал на адрес: " coronavirus.bg ".

Той удостовери, че в случай че страната стигне до 60% имунизация или по-малко от 5% претовареност на интензивните кревати, зеленият документ ще падне. " Винаги сме отворени да чуем и нечие друго мнение. Последното нещо, което би трябвало да се приказва в коронавирус рецесията, са политическите изказвания. Трябва да слушаме специалистите ", подсети министър-председателят.

Той разкри, че на първата среща на работната група, включваща представителите на " Възраждане ", се е говорело за още един аршин за образуването на коронавирус проекта и ограниченията - брой заети кревати с кислородно лекуване и той бил податлив да се вслушва в настояванията за включването му в националния проект.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР