Имаме пилоти за медицинските хеликоптери. Съгласно процедурата, която започна Министерство

...
Имаме пилоти за медицинските хеликоптери. Съгласно процедурата, която започна Министерство
Коментари Харесай

Ген. Златев: Предвидени са 6 бази за медицинските хеликоптери

„ Имаме водачи за медицинските хеликоптери. Съгласно процедурата, която стартира Министерство на здравеопазването, първият хеликоптер би трябвало да пристигна в края на 2023 година, само че ще е на по-късен стадий, тъй като ще има закъснение. След това от време на време по два вертолета би трябвало да дойдат, с цел да станат общо 6 “ Това съобщи пред bTV шефът на Държавния авиационен оператор ген.-майор Златко Златев.

Той напомни, че има план за медицински хеликоптер, който е на стадий публично разискване и би трябвало да завърши до края на януари месец.

От думите на ген. Златев стана ясно, че замисълът е да се покачат летателните качества, а не да се търси тяхното понижаване или редуциране.

Директорът на Държавния авиационен оператор разясни, че са планувани 6 бази за медицинските хеликоптери, като те ще бъдат съсредоточени в цивилен и военни летища.

Медицинските хеликоптери ще бъдат планувани главно за избавяне по въздуха по търсене и избавяне за Планинската избавителна работа и ще бъдат безвъзмездни за българските жители.

„ Не се планува в допълнение обучаване за ПСС. Във вертолета ще участват водачи и медицински експерти, водачите няма да минават здравно образование, а вертолетите ще бъдат втора ръка и ще дойдат подготвени “, сподели още ген. Златко Златев.

Той изясни, че като цяло е оптимист и не чака проблеми при реализирането на плана. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР