Имаме осигурен 1/3 от нужния газ, от азерите, но той

...
Имаме осигурен 1/3 от нужния газ, от азерите, но той
Коментари Харесай

Икономист: Имаме газ, но той стига само за топлофикациите

Имаме обезпечен 1/3 от нужния газ, от азерите, само че той стига единствено за топлофикациите. Това значи, че промишлеността няма да има задоволително газ да основава артикули и работни места. Това разяснява икономистът Кузман Илиев пред .

За последните 5-6 години приключването на български капитали в чужбина е повишено три пъти.

" Не може инфлация от над 15% да не те кара да имаш чувството за поскъпващ живот и неустановеност. Финансовият стрес е даже по-страшен от чувството за война. Когато не знаеш дали можеш да си нахраниш детето е извънредно огромен проблем. Енергийната рецесия също е нещо доста ужасно. Проблемът е, че сме интегриран пазар и Европа сега няма ток, по тази причина цените скачат и у нас, макар че ние произвеждаме задоволително ", съобщи икономистът.
 
Според него никаква отплата не е заложена в актуализацията на бюджета за цените на газа. " Сами си вършим проблеми. Много рано предупредихме " Газпром " за това какво считаме да вършим, а те понижават дебита. Газохранилището в Чирен е цялостно единствено на 36% ", акцентира Илиев.

От своя страна икономистът проф. Гарабед Минасян счита, че ежедневните разноски непрекъснато нарастват. " Несигурността поражда неприятни чувства. Прирастът на заемите е 2/3 от прираста на депозитите. Значи се създават пари, които се акумулират, въпросът е за какво не се употребяват. За последните 5-6 години приключването на български капитали в чужбина е повишено три пъти ", уточни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР