Имаме опит на прокуратурата и менторите да изцапат президента Румен

...
Имаме опит на прокуратурата и менторите да изцапат президента Румен
Коментари Харесай

Радион Попов: Срам! Нарушение на Конституцията е, да се подслушва президента

Имаме опит на прокуратурата и менторите да изцапат президента Румен Радев. Възмутително е да се употребяват СРС-та срещу закона и срещу Конституцията. Рейтингът на президента ще се вдигне. Офицерството ще застане зад ген. Радев. Очаквам Конституционен съд да вземе Соломоновско решение, като ”разпредели ” виновността.
Това споделя за Фрог нюз някогашният зам.- министър на външните работи и боен шпионин Радион Попов.

- Г-н Попов, по какъв начин ще коментирате вчерашните дейности на прокуратурата и на Главния прокурор Иван Гешев против президента Румен Радев?

- Това е опит на прокуратурата и силите, които играят ролята на наставник, силите на статуквото, да изцапат президента, тъй като той е висок връх и съставлява най-хубавата част от офицерството на България и от българската нация. И тъй като няма по какъв начин да го изцапат с мръсните си ръце три години се занимаваха със брачна половинка му и в този момент ще се връщат обратно, с цел да намерят някъде някакво петънце. Може да се върнат и до военното учебно заведение и до гимназиалните му години с цел да намерят дали нещо не е откраднал, единствено и единствено да го очернят.

- Какво е вашето мнение за подслушването със СРС-та и разгласяването на диалога на президента Радев с командира на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков?

- Възмутително е, че в една страна, която претендира да е демократична, се употребяват СРС-та срещу закона и срещу Конституцията. И най-важното - проследявали са диалози на президента. Недопустимо е. Това не може да бъде простено и виновниците би трябвало да бъдат подведени под отговорност.

- Какво би трябвало да се направи?

- Трябва незабавно да се направи следствие, кой и за какво е разпоредил подслушването на командира на Военновъздушни сили и има ли право на това. И за какво са траяли с подслушването, откакто излиза наяве, че ген. Стойков беседва с президента на републиката. Няма нищо укоримо в думите на президента от тази порция, която са пуснали в общественото пространство.

- Ще пострада ли рейтингът на президента от това обвиняване на прокуратурата?

- Не единствено офицерството, освен тези два милиона, които гласоподаваха за Румен Радев за президент, го поддържат. Сега рейтингът му ще се вдигне още повече, за разлика от този на властта и на основния прокурор, който се срутва.

- Г-н Попов, би трябвало ли да има реакция от министъра на защита, от Комисията по защита в Народното събрание. Все отново президентът Радев е и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили?

- Не чакам от тях такова почтено държание. Те ще не престават да си мълчат, тъй като са част от този скрит план на статуквото. Те волю или неволю са участници в това нещо. Не чакам някой от тях да отбрани президента. Радев ще го отбрани народът.

- Ще го отбрани ли офицерството?

- Той още като пълководец потвърди, че е заслужен офицер на България, а и като президент три години непрестанно го потвърждава. Хората които познавам, с които контактувам онлайн и в мрежата, сме уверени, че президентът заслужава да бъде предпазен. И ние ще го защитим!

- Как ще приключи този случай, какво ще реши Конституционният съд?

- Не съм специалист, само че чакам Конституционният съд да вземе едно Соломоновско решение и да " разпредели " виновността. За мен доста неприлично бе вчерашното изявление на професор Георги Близнашки, който бързо бързо изиска Радев да си подаде оставката. Защо? Къде е виновността му. Защото противоконституционно са го подслушвали по какъв начин беседва с командира на Военновъздушни сили. Радев се държи почтено и желае пояснение, за какво е тази уродлива офанзива против него и фамилията му.

Разговаря Красен Бучков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР