Имаме нужда от добро управление, а не от по-високи данъци.

...
Имаме нужда от добро управление, а не от по-високи данъци.
Коментари Харесай

Имаме нужда от добро управление, а не от по-високи данъци

Имаме потребност от положително ръководство, а не от по-високи налози. Това показаха представители на "Демократична България " на ексклузивен брифинг в централата на обединяването.

Реакцията на третата по величина група в общинския съвет на столицата идва в отговор на декларираните от столичния кмет Йорданка Фандъкова планове за нарастване на налога при придобиване на имущество, както и на някои ставки на налога за моторни транспортни средства.

В конференцията взеха присъединяване ръководителят на групата на "Демократична България " в Столичния общински съвет Методи Лалов, общинският консултант и член на Председателския съвет на "Демократична България ", Владислав Панев, кметът на регион "Средец ", Трайчо Трайков, както и специалистът към Комисията по бюджет и финанси в общинския съвет Бойко Димитров.

От демократичното обединяване дефинираха повдигането на налозите като голословна мярка, до която се стига в следствие от неефективната работа на администрацията, несъответстващите данъчни оценки, непроменяни от 10 години, както и неприятната събираемост на локалните налози.

Сред предложенията на политическата групировка е Столичната община да инициира промени в Закона за локалните налози и такси за бързо актуализиране на данъчните оценки на недвижимите парцели, както и за предоставяне на опция на общините независимо да избират методика за установяване на данъчната оценка, като признатите методики да подлежат на надзор от Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерския съвет и Областния шеф.

Като втора основна за града тематика беше обиден новият устав за работата на общинския съвет.

"В момента общинската администрация е водеща, а общинските съветници са просто едни фигуранти. В Конституцията е заложено противоположното. Новият устав на Столичния общински съвет заплашва да е като новите облекла на царя ", означи Лалов. Той добави, че с цел да има бистрота в работата на съвета, са нужни рационални периоди за разглеждане на материалите и достъп до цялостната информация по всеки проблем. Трябва да бъде въведена и ефикасна бистрота благодарение на модерни механически средства, както и съответни условия за активността на всички съветници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР