Имаме нужда от действащ парламент, ще има много важни индикации

...
Имаме нужда от действащ парламент, ще има много важни индикации
Коментари Харесай

Крум Зарков: Витае усещането, че има недосегаеми, въпросът е в това кои дела не стигат до съда

Имаме потребност от настоящ парламент, ще има доста значими индикации още идната седмица - избора на ръководител на Народно събрание, първите поръчки.

Това съобщи служебният минситър на правораздаването Крум Зарков пред Българска национална телевизия.

Той добави, че има доста провокации пред новото Народно заседание и малко време те да бъдат свършени.

Зарков подчертава, че следва доста работа по законите по Плана за възобновяване и резистентност, както и проектобюджета за идната година.

От Министерството на правораздаването ще дават на банките на депутатите проектозаконите, по които са работили през последните месеци.

Това е дълъг развой, ние имахме смелостта да го приключим, сподели Зарков и даде образец за Закона за персоналния банкрут, по който в разнообразни разновидности се работи 10-12 години.

Правосъдният министър сподели, че в този момент има концепция, чака се мнение на Венецианската комисия, във връзка с арбитър, който да ревизира отводите на Прокуратурата да образува досъдебни производства.

У нас витае чувството, че има недосегаеми, въпросът е в това кои каузи не стигат до съда, този монопол би трябвало да може да бъде разрушен, прикани Зарков.

Според него проектозаконите на служебния кабинет са добра рамка, от която депутатите от 48-ото Народно събрание могат да се възползват.

В правосъдната система има въпроси, които да ангажират всички, включително и съпротива. Такъв е въпросът за избора от Народното събрание на членове на Висш съдебен съвет, сподели Зарков.

По думите му поради непрекъснтатите избори не трябва да се провокира конституционна рецесия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР