Имаме новолуние на 21 август в 21:31ч. Луната вече не

...
Имаме новолуние на 21 август в 21:31ч. Луната вече не
Коментари Харесай

Новолунието е прекрасно време да поработим над себе си

Имаме новолуние на 21 август в 21:31ч. Луната към този момент не се вижда, тъй като се намира сред Слънцето и Земята, обърната със своята тъмна страна към нашата планета и нейната светлина се скрива в тъмнината.

На небето следва да настъпи новолуние и да стартира новият лунен месец. В този интервал минимално е изразено всичко, което ръководи Луната. Емоции, въодушевление, способността да запомняме, кръвното налягане, работата в колектива, всичко това минава през най-нисшата точка.

В новолуние се понижават течностите в организма, в природата настъпват отливите и това е сложен интервал за хипотониците – хората с ниско кръвно налягане. Емоционалният спад оказва неподходящо въздействие и върху хората страдащи от меланхолия. Организма отслабва, имунитета е снижен и елементарно се прихващат заболявания. В този интервал надали можем да чакаме висока продуктивност и ентусиазъм от трудовия колектив, триумфи от учениците, бързо излекуване на болните.

Новолунието или съответствува на Луната и Слънцето дават началото на новолунието. В началото на цикъла Слънцето дава на Луната семената на новото. Това е символичното „ зачатие” на цикъла. Луната „ забременява” и стартира да пораства. Но два от първите и два от последните дни на лунния месец тя не е видна, не осветява. Тези дни се назовават дните на Хеката – богинята на тъмнината, фаталността и тайните. Счита се, че в ориста на човек, родени в тези дни, стават странни и необясними събития.

Емоционално в тези тъмни дни човек е потънал надълбоко в себе си, в своите страхове. Подсъзнанието се пробужда и диктува волята си. На хората в същото време им е нужна психическа поддръжка. Някои мощно претърпяват усеща на самотност, скептицизъм.

Вторият лунен ден също е рисков, тъй като всяка дума се приема на религия и има заплаха от неприятни внушения. В тези дни действието на алкохола е по-силно. На новолунието по-силно реагират мъжете. В това време те са напрегнати, нервни, нападателни и полово възбудими. Същото може да се каже за дамите в пълнолуние, само че то е къде, къде по-поетично време. 



Новолунието оказва прикрито, подсъзнателно въздействие. Децата и дамите стават по-капризни. При водачите се снижават реакциите за реагиране, по тази причина стават през това време повече произшествия. Симптомите на болесттите се демонстрират по-слабо, само че пък отслабват виталните сили на организма. Всяко деяние подхванато в новолуние може да бъде доста рисковано.

Началото на нови действителни планове може да стане причина за огромни непредвидени неуспехи или провали. Не давайте и не приемайте обещания през това време, както и избягвайте взимане на значими решения. Не правете финален избор и не приемайте дефинитивни отговорности.

Наемането на хора на работа във времето на новолунието може по-късно да донесе неприятности и проблеми. Избягвайте да стартирате нови връзки, в случай че се срещате с нови хора. С новолунието е обвързван и детайлът загадъчност. По-късно ще узнаете доста неща за съответният човек.

Новолунието е прелестно време за работа над себе си, за йога и медитация, за персонална „ инвентаризация” и работа над своя имидж. Обмислете нови хрумвания, направете лист с желанията си, записвайте своите сънища и мисли. Замете се с нещо вдъхновяващо. Движете се с потока.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР