Имаме нов дълг, който е реално 4 млрд., а не

...
Имаме нов дълг, който е реално 4 млрд., а не
Коментари Харесай

Кирил Петков: Имаме нов дълг от 4 млрд., а не от 7


Имаме нов дълг, който е действително 4 милиарда, а не 7, другото е за дълг, който изтича. Този дълг финансира недостиг, който отива за спомагателни вложения. Това съобщи министър председателят Кирил Петков, представен от БГНЕС. За 2022 е утвърден нов дълг от 7 милиарда 293 млн. лева, като 3 милиарда от тях за рефинансиране на остарял дълг, който изтича, по тази причина действителният дълг е 4 милиарда, посочи Петков.

Министър-председателят разгласи, че се образува работна група сред министерството на енергетиката и министерството на финансите поради проблемите на общините с високите цени на тока. Ще желаеме да забележим размерите на финансовите проблеми на общините, които не могат да заплащат тези услуги. Във всяка такава община ще изпратим инспекция от АДФИ, с цел да сме сигурни, че неналичието на средства не е функционалност на непрозрачни публични поръчки”, съобщи Петков.

Смяната на управлението на " Булгаргаз " беше наложителна, продължи Петков. Надявам се с новото управление на Булгаргаз и КЕВР разговорът да е още по-конструктивен. Стига толкоз крайният консуматор е плащал за нечии непознати неточности, добави Петков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР