Имаме намерение да постигнем възможно най-добрите условия при реализацията на

...
Имаме намерение да постигнем възможно най-добрите условия при реализацията на
Коментари Харесай

Каракачанов няма да бърза с реализация на проектите в армията

Имаме желание да реализираме допустимо най-хубавите условия при реализацията на плановете за рационализация на Българската войска. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов на съвещанието на Комисията по защита в 44-то Народно заседание, което се организира в зала " Тържествена " на Министерството на защитата през днешния ден, 25 юли 2017 година

По тази причина няма да се бърза при реализацията на плановете, с цел да се подсигуряват както оптимално положителни финансови условия, по този начин и социална поддръжка, уточни министърът. Заседанието беше с една съществена точка - запознаване на членовете на комисията по защита от министъра на защитата с задачите, ограниченията и дейностите в осъществяване на главен приоритет " Отбрана " от Програмата на държавното управление и положението и вероятностите за осъществяване на плановете за рационализация.

Каракачанов акцентира, че по плана за придобиване на нов военен аероплан ще се изчака както мнението на краткотрайната анкетна комисия, по този начин и решението на Народното събрание преди да се пристъпва към договаряния. Той удостовери желанието на Министерството на защитата българската военна промишленост да бъде оптимално ангажирана по плановете за придобиване на нова бойна машина за Сухопътните войски и по плана за рационализация на бойния флот.

Председателят на Комисията по защита в 44-ото Народно заседание Константин Попов акцентира, че при реализацията на тези планове е належащо политическото управление да се опира на военната експертиза и на Щаба на защитата.

Присъстващите на съвещанието се сплотиха към тезата, че главен приоритет остава и персоналният състав на Българската войска. Красимир Каракачанов акцентира, че измежду желанията на управлението на министерството са и ремонт и поддръжка на съществуващата бойна техника, предприемане на ограничения за възстановяване на изискванията на работа във военните формирования, както и по-гъвкава обществена политика.

Сред другите обсъждани тематики на съвещанието на комисията бяха киберзащитата и активността на българските военнослужещи в защитата на външната граница на Европейския съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР