Имаме над 120 млн. гарантирана аудитория по целия святРезултатите от

...
Имаме над 120 млн. гарантирана аудитория по целия святРезултатите от
Коментари Харесай

Кралев: Резултатите от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско са уникални

Имаме над 120 млн. обезпечена публика по целия свят
„ Резултатите от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско са неповторими. Това е шестата купа, която ние организираме в България. Имаме над 120 млн. обезпечена публика по целия свят. Предаваше се непосредствено в страни като Австрия, Германия, Италия, Норвегия, Швеция, Словения, Съединени американски щати. ПР-а и рекламата, които получаваме не могат да бъдат пресметнати. В Китай, Турция, Полша имаше магазинни излъчвания “. Това описа министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред Нова ТВ.

По думите му връзката сред зимните спортове и зимния туризъм е извънредно директна.

„ Туристите вървят там, където вървят именитите спортисти, където вървят звездите. Когато в Банско идва един играч като Хиршер, излезе по малкия екран и пред 120 млн. души каже „ Банско превъзхожда нашите курорти ” - това като обръщение е ужасно ”, разяснява Кралев.

„ Ако конфигурацията на България, Румъния, Гърция и Сърбия за обща кандидатура за европейско състезание през 2028г. беше невъзможна, нямаше да се захващаме “, разяснява още министърът.

„ Технологията на този план, по този начин го споделям, тъй като още нямаме публична кандидатура, стартира да се разяснява след една покана от Ципрас към нашия министър председател Борисов, към Румъния и към президента на Сърбия господин Вучич. Всички страни одобриха да вземат участие в основаването на този план. В момента сме в една фаза на проучване на нашите благоприятни условия, с цел да може най-точно и действително да си дадем визия какви вложения ще бъдат нужни да се създадат ”, разяснява още Кралев.

По думите му разликата сред Европейско и Световно състезание в стопански измерения е много огромна. „ Инвестициите, които би трябвало да се създадат за едно Европейско състезание са доста по-малки. Когато се разпредели и финансовата тежест става в действителност доста забавно. Това е един план, който чисто политически дава една ясна поръчка от четирите народа, че ние сме взели решение да сме дружно, да излъчваме положителни послания и да създадем една среда, която да е отлична за живот на всички нации на Балканите ”, сподели още министърът на младежта и спорта.

„ Предложихме на четирите страни до края на годината да вземем решение дали да има кандидатура за Европейско и за Световно състезание или за кое от двете ще имаме такава ”, разяснява Красен Кралев.

Запитан кое от двете шампионати е по-предпочитано, Кралев отговори: „ Аз избирам да си създадем спортната инфраструктура. За мен това е един неповторим късмет България да направи такива игрища, каквито заслужаваме “./tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР