Имаме над 10 000 жалби от граждани, над 23 000

...
Имаме над 10 000 жалби от граждани, над 23 000
Коментари Харесай

Диана Ковачева: Омбудсманът е винаги на страната на гражданите

" Имаме над 10 000 тъжби от жители, над 23 000 души са минали през приемната, обадили са се по телефона ", сподели в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " националният омбудсман Диана Ковачева. Тя изясни, че пътува из страната и се пробва да бъде покрай хората.

Безводието в Перник
Ковачева сподели, че в петък е изпратила рекомендация до министъра на районното развиване с гледище в къси периоди да станат решенията за различно водно обезпечаване и също по този начин жителите да бъдат всекидневно осведомени за ограниченията, които се вземат.

Още през месец октомври тя е сезирала КЕВР и Министерството на околната среда и водите. Тя е напомнила на министъра, че в цялата страна има проблем с неприятното качество на водата. По нейно мнение е нужна смяна в Наредба №4, тъй като сега няма процедура, в случай че от чешмата ви потече кмръсна вода, да се площа по-ниска цена.
Диана Ковачева: Цената на водата би трябвало да бъде обществено търпима, само че в това време качеството й би трябвало да бъде положително.
Липсата на успеваемост на ВиК сдруженията и надвишаването на лимитите са измежду аргументите за рецесията в Перник, сподели омбудсманът.
 Перник минава на по-строг воден режим от другата седмица Перник минава на по-строг воден режим от другата седмица
От другата седмица Перник минава на по-строг воден режим. Това разгласи кметът на града преди днешния пленум на Българска социалистическа партия. Според плановете досега, режи...
Мръсният въздух в София
В последната година и половина в институцията са създали шест полемики по тематиката за мръсния въздух в столицата. Предстои още една през януари.
Диана Ковачева: На първо място е значимо жителите да бъдат осведомени тогава, когато въздухът е нечист. Също по този начин е значимо и краткотрайните ограничения, които съдът дефинира да бъдат спазвани и да се мият по-често улиците.
Важно е да има надзор, само че е значимо и жителите да са съзнателни и да не горят отпадъци, сподели Ковачева.
 Над 8500 българи са умряли през 2018 година поради замърсен въздух Над 8500 българи са умряли през 2018 година поради замърсен въздух
С 36% е намалял броят на превишенията на фини прахови частици в столицата за първите 6 месеца на годината спрямо 2018 година Това съобщи заместник-к...
Въвеждането на системата " Бонус-Малус "
Омбудсманът е на мнение, че има неправда при въвеждането на " Бонус-Малус ". Изпратена е рекомендация до Комисията по финансов контрол. Срокът за разискване е продължен.
Диана Ковачева: При тези условия нарушаванията, които правят, ще влизат в тяхното досие.
Това, което е тормозило Ковачева, е фактът, че сякаш добросъвестните водачи не са задоволително подтиквани.
 Отлагат въвеждането на системата Отлагат въвеждането на системата "бонус-малус "
Поредно отсрочване на системата "Бонус-малус " за застраховката "Гражданска отговорност ". Днес от Комисията за финансов контрол, която е водеща при подгот...
Насилието над дами
Ковачева счита за положителни законодателните промени, само че е значимо да бъдат направени и още промени във връзка с насилието над дами.
Диана Ковачева: Над две дами на месец губят живота си вследствие на домашно принуждение.
Няма задоволително спешни центрове у нас. Според Ковачева те би следвало да са най-малко 28.
 Мирно шествие в София във връзка Международния ден за битка с насилието над дами Мирно шествие в София във връзка Международния ден за битка с насилието над дами
Шествие във връзка Международния ден за битка с насилието над дами стартира в 18:30 ч в центъра на София.Вижте повече детайлности в директното включване на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР