Имаме много сериозни съмнения, че министърът на отбраната е в

...
Имаме много сериозни съмнения, че министърът на отбраната е в
Коментари Харесай

БСП със съмнения, че Тагарев е в остър конфликт на интереси

" Имаме доста съществени подозрения, че министърът на защитата е в изострен спор на ползи. Считаме, че въз основата, с която разполагаме, а тя е проверима и безупречна, има подозрения за доста сериозен спор на ползи сред фамилията на господин Тагарев и поръчка, оповестена от Министерството на защитата още през октомври 2021 година Тя е за договаряне на безпилотни летателни средства TERES-02 ", сподели пред публицисти в Народното събрание депутатът Румен Гечев.

" Една година и 10 месеца по-късно от оповестяването на поръчката и единствено един месец откакто Тагарев поема поста министър на защитата процедурата е завършена и за реализатор на поръчката е определено обединяването " Български безпилотни летателни системи ".

Стойността на поръчката е към 11 млн. с Данък добавена стойност.

Според Гечев в обединяването влизат две компании - " Телесис " ООД и " Контракс " АД, уточни Гечев и означи, че изпълнителен шеф на Телесис ООД е съучастник дружно със брачната половинка на Тагарев във компанията " Прокон " ООД. Както е видно от уеб страницата на компанията " Прокон " ООД, Тагарев към момента попада като съветник, добави той.

Според Гечев поражда въпросът дали няма " абсурден спор на ползи ", оповестил ли е Тагарев за " подобен спор на ползи ". Дали близки сътрудници на Тагарев от неговия кабинет са опитвали да оказват напън върху дирекцията, обвързвана с тази договорка за смяна в цената на плана заради настъпили някакви условия, попита още Гечев. И напомни, че е внесъл запитване към Тагарев е още през септември.

До момента обаче към момента не са получили подобен. В продължение на месец обаче депутатите бяха в отмора и парламентарен надзор не е имало. В петък, когато по стратегия е очакван подобен, министър Тагарев има задължения около дегелацията от НАТО.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР