"Имаме много сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде в

...
"Имаме много сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде в
Коментари Харесай

Борисов: България ще помага на Кабо Верде

"Имаме доста съществени планове за вложения в Кабо Верде в областта на бизнеса, изключително в областта на туризма ", съобщи министър председателят Бойко Борисов след среща с премиера на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва.

"Голям интерес има в ИТ бранша, България е водеща и приета в това отношение, както и в областта на ръководство на туризма “, уточни той.

"В момента в България има студенти от Кабо Верде, надяваме се повече студенти да приключват висшето си обучение в България “, уточни Борисов, представен от Агенция "Фокус ". „ Кабо Верде има доста близки връзки с Европейски Съюз и ЕНП “, изясни Бойко Борисов.

Кабо Верде е островна страна в Северния Атлантически океан на запад от крайбрежията на Африка.

"Би било прелестно България да бъде добър модератор и медиатор в идващите месеци, тъй като ще има много събития сред Европа и Кабо Верде в границите на годината ", сподели още Борисов.

"Бихме желали да работим в посока на привличане на повече вложения от България. Заинтересовани и отворени сме да приемем български вложители в разнообразни сфери, изключително в областта на туризма ", сподели от своя страна министър председателят на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва.

„ Предлагаме непоклатимост, доверие и предвидимост, тъй че е доста невисок рискът за хората, които решат да влагат в страната ни. Други европейски страни към този момент влагат в Кабо Верде и реализират облага “, сподели още той.

„ Туризмът съставлява 25% от Брутният вътрешен продукт на Кабо Верде, имаме годишно повишаване с към 20% “, посочи той. „ Кабо Верде се подготвя да действа като трамплин за европейските страни към Африканския континент, за европейски бизнес вложения “, съобщи министър председателят.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР