Имаме много повече сигнали, имаме със 100% увеличение на образуваните

...
Имаме много повече сигнали, имаме със 100% увеличение на образуваните
Коментари Харесай

Демерджиев: Много повече са сигналите, образуваните разследвания и задържаните за изборни нарушения днес

" Имаме доста повече сигнали, имаме със 100% нарастване на формираните досъдебни производства и над 50% повече са арестуваните за нарушавания на изборното законодателство и политическите права на жителите спрямо предходните избори. "

Това сподели служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по Нова телевизия.

Министърът сподели, че сигналите за пазаруване на гласове, по които работи Министерство на вътрешните работи, главно са против партии ГЕРБ и Движение за права и свободи. 

Тепърва ще се потвърждава дали това е по този начин “, добави той. 

Той уточни още, че има открити случаи за корпоративен избор, като даде образец за подобен в Русе.

За Българска телеграфна агенция от МВР  са съобщили, че досега 120 души са арестувани по отношение на следствия за изборни нарушавания. По данни на ведомството към 19:00 часа през днешния ден са получени общо 756 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите. Образувани са общо 142 наказателни производства.

Във връзка със случай от Кърджалийско министър Демерджиев разяснява, че се касае за манипулиране на избор при преносима секция за гласоподаване, като Министерство на вътрешните работи търси кмет. Той удостовери още и за случай за пазаруване на гласове в Пловдивско, който се касае за лице с имунитет.

„ Други сили използваха и хибридната офанзива, и това, което направиха учениците, с цел да се опитат да всеят суматоха у хората, за благополучие не съумяха “, разяснява министърът заканите за взривни устройства в учебните заведения от дните преди изборите.

Демерджиев раздели офанзивите на две елементи - едната дефинира като хибридна, която не идва от България, а втората, като закани, отправени от възпитаници, които са последвали образеца на първата офанзива. 

„ Днес беше извънредно умерено и нямаше никакви проблеми “, добави той.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР