Имаме микс от две кампании и две големи кризи, с

...
Имаме микс от две кампании и две големи кризи, с
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Държавата се меси в предизборната кампания с компромати

" Имаме микс от две акции и две огромни рецесии, с това акцията е неповторима. Като динамичност е доминирана от проблеми и от интензивността на 3-4 по-големи обединения. Прави усещане, че навлизаме в компроматна фаза с дейното присъединяване на страната ". Така стартира разбора си пред БНР политологът Калоян Методиев от Институт " Рего ".

По думите му назначенията във второто служебно държавно управление са били с обещанието, че ще останат най-малко до края на март 2022 година:

" Те (служебните министри - б.р.) са състезател в акцията, което я прави неповторима ".

Методиев акцентира, че " шоковото въвеждането на зеления документ за 24 часа " е трансформирало внезапно настройките в обществото и така наречен антиваксърска общественост в България се е обърнала против президента, който е назначил служебния кабинет:

" Не чакам някой да поеме персонална отговорност.... Най-добре е да се санкционират отговорните посредством гласоподаване на идните избори ", съобщи той.

Прогнозата на политолога е, че ще се наложи да се търси помощ от други европейски страни за лекуване на българи поради претовареността на здравната система в България.

В предаването " 12+3 " Калоян Методиев разяснява и решението на Конституционен съд за противоконституционност на указа на Румен Радев за назначение на Кирил Петков за длъжностен министър на стопанската система, както и дали това може да е мотив за импийчмънт на президента:

" Към правните учредения с лекост ще се прибавят и политически и обществени, когато минат изборите ".

Политологът още веднъж уточни, че значимата за обществото акция е за парламентарните избори, тъй като от Народното събрание зависи дали ще има държавно управление, което да ръководи страната в " идната тежка зима ":

" Това ще е държавно управление от камикадзета ".

Методиев чака по-висока изборна интензивност от тази на изборите на 11 юли, тъй като в този момент залогът е по-голям.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР