Имаме лоша новина за милионите хора по света и в

...
Имаме лоша новина за милионите хора по света и в
Коментари Харесай

9 от 10 грим продукта са заразени с бактерии

Имаме неприятна вест за милионите хора по света и в България, които употребяват червило, серпантина за очи, сенки, бюти блендери и така нататък - над 90% от декоративната козметика е инфектирана . 9 от 10 продукта съдържат бактерии като ешерихия коли и/или стафилококи демонстрира скорошно проучване на университета Астън.
 Снимка 331698

Учените разясняват, че доста от тези бактерии съществуват естествено върху кожата ни, само че стават извънредно рискови, в случай че попаднат в организма ни през лигавиците на очите или устата да вземем за пример - местата, където нанасяме декоративна козметика.

От кожни инфекции и конюнктивит до натравяне на кръвта са част от нежеланието последици на използването й. Бюти блендерите, които се използват за нанасяне на фондьотен и коректор, са най-опасните, тъй като съвсем постоянно се оставят влажни след приложимост - благотворна среда за развиване на бактерии.
 Снимка 331701

Другото предизвестие на учените от Астън е за тестерите в магазините - те са превъзходен " проводник " на бактериите, тъй като се употребяват от доста хора (често - с мръсни ръце) и не се почистват постоянно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР