Имаме комични случаи – прасета се крият в спални, нощем

...
Имаме комични случаи – прасета се крият в спални, нощем
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Прасета се крият в спални

" Имаме комични случаи – свине се крият в спални, нощем по горски пътеки и пътища се пробват да ги мигрират в прилежащото село. Така няма да стане. По този метод се придвижва болестта “. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев пред публицисти в сряда след срещата при президента Румен Радев, свикана поради бързо разпространяващата се африканска чума по свинете.

Няма допустима мярка, която не е взета по отношение на африканската чума по свинете, добави той. " Единствената мярка, която не е взета и я ползват в други страни, е тотално заличаване на всички свине, които са отглеждани в домашни условия. Подобна мярка няма социална поддръжка и все още не е на дневен ред “, разяснява още вицепремиерът.

Според него се всява съмнение към предприеманите дейности от българските ветеринарни управляващи. " Когато някой обикаля и споделя,че няма чума, това е още един тласък хората, стопаните, кметовете на обитаемоте места да не ни спомагат ", уточни Томислав Дончев.

По думите му подхванатите ограничения са верни и съответни. " Те са и научнообосновани, всички учени са предложили тези ограничения. Осигурена е нужната степен на междуинституционално взаимоотношение “, добави вицепримиерът.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР