Имaме желание да подобряваме отношенията си с България, които с

...
Имaме желание да подобряваме отношенията си с България, които с
Коментари Харесай

Стана ясно защо Сърбия не покани Борисов на откриването на "Балкански поток"

Имaме предпочитание да подобряваме връзките си с България, които с всяка година стават все по-добри и другарски. Това сподели министърът на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович на брифинг след среща в София с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

За Сърбия е значима европейската интеграция. Използвам опцията да благодаря на България за поддръжката, която ни оказват по пътя ни към Европейския съюз, съобщи Селакович.

През последните 10 години дружно с България сме осъществили доста инфраструктурни планове, енергийни планове. Със завършването на автомагистралата от Драгоман до София двете страни ще бъдат най-близките в района, акцентира сръбският външен министър.

Договорихме се да поддържаме връзка и да се чуем непосредствено, в случай че има някакъв проблем с българското малцинство в Сърбия, добави той.

Попитан за какво министър председателят Бойко Борисов не беше поканен на церемонията на откриването на газопровода "Балкански поток ", Никола Селакович съобщи: "Борисов е наш огромен другар.

Единствената причина, че не беше поканен, е в тези условия на пандемия не поканихме задгранични посетители. Но той постоянно е добре пристигнал. Когато епидемията стихне, ще имаме доста благоприятни условия да откриваме и газопроводи, и автомагистрали. Не сме имали никаква друга причина – нямаше задгранични посетители на церемонията ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР