Имаме изготвени нови тарифни предложения за използването на тол таксата,

...
Имаме изготвени нови тарифни предложения за използването на тол таксата,
Коментари Харесай

След срещата при Борисов, ето какво се реши за тол системата

Имаме направени нови тарифни оферти за потреблението на тол таксата, които ще предложим на превозваческия отрасъл. Това сподели брифинг в Министерски съвет министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова след среща с премиера Бойко Борисов за въвеждането на тол системата, съобщи „ Фокус “.

„ Няколко са нещата, които взехме решение след извършения диалог. Всички сме за въвеждането на тол системата. Всички се обединихме към това, че българските пътища имат потребност от средства, с цел да бъдат рехабилитирани и всички български жители, в това число и превозваческия отрасъл, да разполагат с едни положителни пътища, а по тази причина нещо са нужни доста повече средства, от тези, които събираме с винетната система, които са в порядъка на 370 млн. лева “, изясни тя.

„ Разговорът беше градивен. От на следващия ден не престават диалозите в конкретика на работни срещи и ще бъдат коментирани съответните цени. Имаме направени нови оферти, които ще предоставим на превозваческия отрасъл и браншовите организации, които те да прегледат и да обмислят и да водим диалози в конкретика “, добави тя. По думите ѝ другата тематика, която ще се разисква е обсегът на републиканската пътна мрежа. „ Предстоят диалози. От 16 август стартират проби от действително време. Всички представители на сектора изрекоха предпочитание в този тестови интервал да инсталират бордови устройства на всички свои коли и ние да забележим действителна картина на пътникопотока на тежкотоварни транспортни средства в България “, посочи Аврамова.

Тя напомни, че законово тол системата е с закрепена дата 16 август. „ Ако е належащо ще създадем смяна, с цел да контролираме този 3-месечен интервал и законово. След края на този месец ще свикам конструирания публичен съвещателен съвет по въпросите, по този начин, че в по-широк формат да предложим тол цените и обсега на тол системата в България “, добави тя.

От 16 август стартират действителни проби на тол системата, които ще продължат 3 месеца. Това съобщи от своя страна изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев. „ Обединихме се към няколко значими точки. Всички сме наясно, че има нужда и сме съгласни да се вкара тол системата като найсправедливият метод за прилагане на пътищата, тъй като всички желаеме да се возим на по-добри пътища “, уточни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР