Имаме Ирландия на своя страна по време на председателството, обединява

...
Имаме Ирландия на своя страна по време на председателството, обединява
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Имаме Ирландия на своя страна по време на председателството

Имаме Ирландия на своя страна по време на председателството, сплотява ни това, че сме за постоянна и мощна Европа. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов след среща с премиера на Ирландия Лео Варадкар.

„ Между България и Ирландия няма неразрешени проблеми, има другарство и воля за съдействие. По тематиката Брекзит и това, което се случва в другия завършек на Европа беше забавно за нас. И ние на Балканите със своите исторически зависимости, които имаме сме забавни за тях “, изясни Борисов.

„ Всеки един министър председател, канцлер, президент, министър председател ни е извънредно значим, когато слагаме тематиката за Западните Балкани. Да ги убедим какъв брой е значимо да работим за напредването напред на Западните Балкани, изключително инфраструктурните планове, кохезията, присъединението, конкурентоспособността. Всеки един министър председател, който застава на наша страна е огромна помощ “, сподели още той.

Борисов обърна внимание, че е срещнал сътрудника си с връзките ни с Турция и Русия, както и въздействието им на Балканите. „ Имаме на своя страна по време на председателството Ирландия като добър наш другар и съидейник. Едно ни сплотява – ние сме за оптимално постоянна, единна, цялостна и мощна Европа с всички компликации, които имаме сега. Считаме, че дружно ще можем ще ги преодолеем с воля и предпочитание “, сподели още министър председателят Бойко Борисов.
 Снимка: Пламен Стоименов  Снимка: Пламен Стоименов  Снимка: Пламен Стоименов  Снимка: Пламен Стоименов
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР