Имаме интерес Северна Македония да влезе в ЕС. Това отсъди

...
Имаме интерес Северна Македония да влезе в ЕС. Това отсъди
Коментари Харесай

Христо Иванов: Имаме интерес Македония да влезе в ЕС

Имаме интерес Северна Македония да влезе в Европейски Съюз. Това отсъди водачът на Демократична България Христо Иванов.

“Хубаво е България да откри метод да получи това, което желае от РСМ и тя да влезе в Европейския съюз. Настоявам ние да си осъществим това и да получим подпомагане от нашите северномакедонски сътрудници, само че и упорствам, че имаме интерес РСМ да стане член на Европейски Съюз. Това няма да бъде контрактувано на двустранна среща с немския външен министър. Ако има някакво придвижване, ще се случи тук. Всичко останало са най-различни шумове, които се чуват от разнообразни страни”, сподели Иванов.

Поводът бе появилата се информация в медиите, че външната ни министърка Теодора Генчовска е договорила София да се съгласи РСМ да договаря за Европейски Съюз до юни по време на двустрана среща с немската ѝ колежка Аналена Бербок. Това бе отречено изрично от външния министър.

България има доста ясна позиция. Нашата коалиция също, тя бе декларирана от премиера от трибуната на Народното събрание - че каквито и да е промени, ще минат през Народното събрание, добави той.

На въпрос има ли напрежение в обединението, Иванов сподели: Това ръководство ще бъде такова. То е комплицирано по доста параграфи. Това, че от време на време ще има разногласия, противоречие, страсти, ще се натрува напрежение, ще бъде част от естественото му положение. Ще бъде мъчно, само че никой да не се надява на избори.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР