Имаме интерес от добри отношения с Русия. Докладът на правителството

...
Имаме интерес от добри отношения с Русия. Докладът на правителството
Коментари Харесай

Антон Кутев: Няма как Русия да бъде заплаха за националната сугурност на България

Имаме интерес от положителни връзки с Русия. Докладът на държавното управление пречи на това

„ Няма по какъв начин Русия да бъде опасност за националата сигурност на България ". Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев. Той акцентира, че от отчета на правителсвтото не излиза наяве, кое в държанието на Русия е опасност за страната ни. Социалистът изясни, че отчетът е тесногръд и не изчерпва позицията и ролята на Русия в връзките сред Русия и Европа и сред Русия и НАТО. " Констатациите са едностранчиви и подобен прочит няма по какъв начин да е същински ", сподели още той.

„ Основните ни съперници са терористичните организации и това е значимо да се разбере за отбранителната теория на страната ни. Тероризмът е това, което тормози актуалния свят. По отношение на него Русия не е на страната на тероризма, а от нашата страна - на барикадата ", изясни той. Той напомни, че точно Русия е била страната, която се е присъединила интензивно в битката с Ислямска страна и на моменти е имала доста по-резултатни дейности, в сравнение с всички обединени сили на НАТО. По думите му, с цел да не е тесногръд отчетът, трябвало е да се каже и, че Русия може да бъде мощен фактор в битката с тероризма и, че всички като европейски сили имаме интерес този фактор да работи дружно с нас.

„ Никой не отхвърля нашата евроатлантическа принадлежност, само че с Русия имаме сходни езици, история, вяра, просвета. Това е задоволително съображение за това България да бъде мост във взаимоотношенията сред Европа и Русия ", безапелационен бе зам.-председателят на ПГ на левицата. Той акцентира, че се намираме на Балканите, район, пъстър с етнически спорове, тежко опълчване на религии и да си сътворяваме искуствени проблеми с мощни страни, които явно имат въздействие в района, е безсмислено. Според него не би трябвало да се разделяме на русофили и русофоби, а да пазим националния си интерес. „ С този отчет се слагаме в обтегнати връзки с основен сътрудник за България. Имаме интерес от положителни връзки с Русия поради доставките на на ниска цена газ, енергетиката ни е обвързвана значително с Русия, тя е един голям пазар, който ни интересува и можем да бъдем мост сред Русия и Европа ", сподели още той.

„ Всички политици приказваме по какъв начин ще поддържаме родното произвеждане, само че произвеждане има там, където има пазар. Ключът към това да се обезпечава произвеждане и работни места, икономическо развиване се крие в това да се обезпечат пазари за българските производители. Това се опитахме да създадем със Закона за храните, само че ръководещите не го одобриха ", съобщи Антон Кутев. Според него доводите им са били неуместни и цинични - българските артикули били по-скъпи, няма по какъв начин да не е по този начин като селското стопанство в Европа се субсидира в пъти повече, българските производители също щели да пострадат, квотите заложени от Българска социалистическа партия за български артикули не били изпълними, което не е правилно. „ Трябва да осигурим пазар за българските артикули, с цел да може да увеличим българското производството, с цел да развием стопанската система си. Предлаганите от нас промени щяха да реализират тъкмо това ", заключи Антон Кутев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР