Имаме интерес да преминем през това тежко за България изпитание

...
Имаме интерес да преминем през това тежко за България изпитание
Коментари Харесай

Явор Божанков: БСП предлага да има още 100 млн. за българско производство

Имаме интерес да преминем през това тежко за България тестване дружно и обединени
„ Позициите на Българска социалистическа партия са ясни, поредни, няма смяна в тях. Няма смяна и в публичната настройка, която безспорно във всяко едно изследване е в тази посока. “ Това съобщи изрично националният представител от парламентарната група на “БСП за България “ Явор Божанков в ефира на БТВ, по отношение на позицията на левицата против даването на военна помощ за Украйна.

По думите му извън няма съответни упования и напън върху България, а той идва от вътрешната страна и има вътрешнополитически цели.

80% от заетите в България оферират 4 ограничения за справяне с следствията от войната, на които Българска социалистическа партия е изразител. „ На първо място таван на цените на газа, който ще се компенсира по-късно от свръхпечалбите в енергетиката. Това е ексцентрично, само че обстановката го изисква. Припомням, че направихме нещо сходно с мораториума, който Българска социалистическа партия предложи “, уточни Божанков и добави, че тогава Българска социалистическа партия е отнесла доста рецензии, само че с времето тази мярка се е потвърдила като работеща.

Според народния представител от левицата ограниченията, които сега се вземат, са доста значими и даде образец със бранш “Туризъм “: „ Тези 40 лв., които се дават, не са за съответен човек, а за българските хотелиери, които сега страдат най-вече от тази рецесия. “

„ Правителството направи сполучлива стъпка – от една страна оказа помощ на бягащите от Украйна, въпреки това оказа помощ на туристическия отрасъл. Инвестирахме 1 милиарда в изкупуване на пшеница, с цел да осигурим земеделието и земеделските производители “, сподели още Божанков. По думите му досега предходни държавни управления са вложили към 30 млн. в българска продукция, до момента в който настоящето е вложило 50 и поема ангажимент при актуализация на бюджета да има още 100 млн. за българско произвеждане. „ В момента е извънредно значимо от една страна да подпомогнем нашата стопанска система, въпреки това да не позволяваме далавера “, добави той.

Божанков разяснява, че това държавно управление е пристигнало в доста сложна обстановка – коронавирус рецесия, енергийна рецесия, инфлация, прибавяме и война, само че то може да се оправи с вътрешнополитическата рецесия. „ Това, което прави държавното управление сега, е да сплоти другите гледни точки “, сподели още той.

Божанков изясни, че опозицията, в лицето на “Възраждане “ и Борисов, нападат българската военна промишленост, само че служебният кабинет на Радев и самият Борисов са разписвали контракти и знаят, че България търгува с 50 страни и нито Русия, нито Украйна попадат в тях. „ Не може в устрема си да нападат ръководството, Българска социалистическа партия или вицепремиера Нинова, да удрят българската военна промишленост, тъй като тя работи по всички правила “, разяснява националният представител от левицата.

„ Опозицията нападна, а те 12 години са спали и са пропуснали опцията да създадат България енергийно самостоятелна. В обстановка сме, в която самата промишленост, работодателите, земеделците, тежката промишленост, огромните потребители на сила споделят, че България е извънредно подвластна от съветския газ. Проблемите в енергетиката са насъбрани от предходни държавни управления и най-малко поради това ГЕРБ би трябвало да бъдат една концепция по-умерени сега “, уточни Явор Божанков.

Народния представител от Българска социалистическа партия се обърна към опозицията, към президента, които по думите му в устрема си да реализират техни вътрешнополитически цели, вредят на България. Той даде образец с настояването на Борисов за изпращане на оръжия непременно. „ Той е подготвен да разгласи война на Русия и на целия свят и не го интересува дали ще пращаме оръжия или не. Самите ГЕРБ гласоподаваха срещу здравна помощ за мигрантите, закичени с украински лентички. Той гледа къде има несъгласия и къде може да сътвори проблеми на ръководещото болшинство, само че той основава проблем на цяла България. По същия метод е и президентът “, разяснява Божанков и прикани да бъде затворен инкубатора за политически партии, проектчета и нови политически субекти, които разделят обществото.

„ Сега е моментът да дефинираме националния интерес. Имаме интерес да се погрижим за производството си, за работните си места и да преминем през това тежко за България тестване дружно и обединени “, заключи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР