Имаме информация, че тайно се изнасят боеприпаси от поделения на

...
Имаме информация, че тайно се изнасят боеприпаси от поделения на
Коментари Харесай

Възраждане: Изнасят тайно боеприпаси от български бази за Украйна

Имаме информация, че скрито се изнасят муниции от поделения на Българската войска. Това оповестиха на брифинг в Народното събрание депутатите от " Възраждане ".

" Става дума за мирновременните и военновременните ресурси. Става дума за запасите и запаса. Това е освен персонален състав - хората, които могат да бъдат мобилизирани, само че и техниката, боеприпасите и оборудването, които могат да бъдат употребявани по време на война. В случая с този ресурс по закон може да се разпореждат Народното събрание, висшият главнокомандващ – президентът, Министерски съвет и Министерство на защитата ", разясни депутатът от " Възраждане " Ивелин Първанов.

" При създалата се политическа обстановка през последните седмици, в тази мътна вода, която се появи, някои хора взеха решение да ловят риба. Определени кръгове, включвам и министър-председателят и министърът на защитата, очевидно желаят да засвидетелстват своето коленопреклонно отношение към нашите западни сътрудници и съдружници, които не ни третират като равноправна страна, и се пробват да създадат нещо зад тила на Народното събрание.

През последните месеци от обособени бази и от обособени военнослужещи получихме информация, че целеустремено се бракува и редуцира запасът от механически средства, с който разполагат нашите въоръжени сили. Т.е. една огромна част от тях, класифицирайки се като негодни, се насочат към трети страни, които доставят индиректно Украйна. Тези средства се отклоняват и биват изнасяни от нашите бази ", разгласи Първанов.

Неприятното в тази ситуация е, че тази карма малко по малко се връща към българския народ. Вчера излезе информация в медиите, че въоръжените сили на Украйна от десния бряг на Днепър са обстрелвали български селища, които се намират на левия бряг, към административния център Альошки на следената от Русия Херсонска област.

Не можем да кажем какви са загубите, само че мнението на партия Възраждане е, че България би трябвало да е боеспособна и подготвена когато и да е.

Трябва да сме подготвени да посрещнем сами провокациите на съвремието. Затова са ни нужни по-големи ресурси от всевъзможни механически муниции, да мотивираме персоналния състав – а виждате, че цялото ни общество е обзето от незаинтересованост. За да съществува България, с цел да ни има като страна и като нация, преди всичко би трябвало да се грижим за нашата имунна система – въоръжените сили. Не можем да ги редуцираме по какъвто и да е благовиден мотив, публично именуван съюзнически задължения. Ние задължения към Украйна нямаме, заключиха народните представители от " Възраждане ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР