Имаме информация, че преди няколко часа Васил Божков е задържан

...
Имаме информация, че преди няколко часа Васил Божков е задържан
Коментари Харесай

Васил Божков е арестуван в Обединените арабски емирства

Имаме информация, че преди няколко часа Васил Божков е арестуван на територията на Обединените арабски емирства. Това заяви основният прокурор Иван Гешев довечера, представен от NOVA.

По думите му се чака още на следващия ден да дойдат формалните документи за това.

„ Ако се удостовери информацията в утрешния ден, а аз съм сигурен, че ще се удостовери, това в този момент е неофициална информация, ще го потвърдим публично, когато получим формален документ и публична информация от Обединените арабски емирства”, съобщи Гешев.

„ След това ще създадем всичко допустимо да приберем следващия български олигарх в България”, добави Гешев.

С Божков са арестувани още двама души, стана ясно още от основния прокурор. Самоличността им не е доказана. За единия обаче Гешев сподели, че може би е един от обвинените, който се търси с европейска заповед за арест и Интерпол. Третият арестуван към момента не е ясно кой е.

Запитан за какъв брой време може да бъде екстрадиран у нас Васил Божков, Гешев сподели, че това зависи от законодателството на съответната страна, в която е хванат.

Гешев похвали за положителната работа Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи и службите за сигурност. Благодари и на службите и правоохранителната система в ОАЕ.

"Доколкото си припомням, Васил Божков споделяше, че е на Балканите. Явно не е добре с географията. Благодаря на Обединените арабски емирства. Не знам какъв брой време ще трае екстрадиционната процедура. Те свършиха това, за което ги помоли българската страна, българската прокуратура и българските служби за сигурност ", добави основният прокурор.

Васил Божков е обвинен по 7 обвинявания. Той бе разгласен за общодържавно търсене преди два дни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР