Имаме хеликоптери, които могат да станат изцяло за бърза помощ,

...
Имаме хеликоптери, които могат да станат изцяло за бърза помощ,
Коментари Харесай

Военни хеликоптери ще се включват в работата на Бърза помощ

Имаме хеликоптери, които могат да станат напълно за спешна помощ, имаме хеликоптери, които могат да ги преоборудваме за горски пожари. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при започване на днешното държавно съвещание.

„ Правихме прегледа на хеликоптерите. Имаме маса хеликоптери. С министър Каракачанов, с министър Радев сядате и правите”, сподели министър председателят, обръщайки се към здравният министър Кирил Ананиев, съобщи БГНЕС.

„ Имаме хеликоптери, които могат да станат напълно за спешна помощ, имаме хеликоптери, които могат да ги преоборудваме за горски пожари”, сподели министър председателят. Той съобщи пред министрите, че ще ги карат военните и по този начин и ще натрупват спомагателни летателни часове, ще упражняват и в това време ще се избавя човешки живот.

Каракачанов сподели, че през вчерашния ден е имало работна среща по въпроса, ще излезе негово предложение до министър-председателят за заповед за междуведомствена работна група сред МО, Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи.

„ Точно това се уточнихме, би трябвало първо да се направи една финансова сметка тези хеликоптери, които не употребяваме, какъв брой ще коства ремонта им. След което в действителност има задоволително техника, с която можем да задоволим и потребностите на опазването на здравето, на Министерство на вътрешните работи във връзка с пожари и други бедствия, при които се употребяват хеликоптери, работи се по въпроса”, съобщи Каракачанов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР