Имаме готовност и веднага щом бъде обнародвано решението на Конституционния

...
Имаме готовност и веднага щом бъде обнародвано решението на Конституционния
Коментари Харесай

Рибарски от ПП: Изборът на нов шеф на КЕВР ще отнеме 2-3 седмици, ако има парламент -

" Имаме подготвеност и незабавно щом бъде обнародвано решението на Конституционния съд, в Комисията по енергетика ще се одобряват разпоредбите за избор на нов ръководител на КЕВР, по-късно ще бъдат прегледани в пленарната зала на Народното събрание и незабавно след приемането им в зала - стартира да тече срокът, в който би трябвало да бъдат подадени кандидатури за ръководител. Това ще продължи 2-3 седмици. Дали ще има парламент през това време зависи от договарянията за държавно управление в този момент ".

Това съобщи пред БНР депутатът от Политическа партия Радослав Рибарски, ръководител на енергийната комисия в Народното събрание.

Той акцентира, че към момента не са разисквани претендентите за поста и позволи Станислав Тодоров да не бъде кандидатурата на Политическа партия.

" Той изпълняваше функционалността си като ръководител въз основата на всички нормативни актове, които дефинират неговите функционалности, тъй че аз нямам искания, само че не желая да давам коментар на самостоятелен регулаторен орган ", сподели Рибарски.

При липса на ръководител не може да работи КЕВР, изрично удостовери ръководителят на енергийната комисия в Народното събрание.

" Регулаторният орган съществува и инспекцията на " Топлофикация София " може да бъде извършена. Тя би трябвало да се извърши. Дали тази инспекция ще бъде възпрепятствана поради това решение, мисля че не е в публичен интерес ", сподели той.

" Топлофикация " би трябвало да стартира да се издължава, с цел да може " Булгаргаз " да влезе с по-добри цени на пазара ", съобщи Рибарски и посочи, че напълно в пълномощията на " Булгаргаз " е да реши дали да спре снабдяването с газ на Столичната топлофикация.

Според него наложеният от Народното събрание мораториум на цените на парното не е повода за проблемите на " Топлофикация София ".

" Не имам вяра това да е повода. Мораториумът беше върху решение, което визира всички топлофикации, а те съумяват да покрият отговорностите си за природен газ, с изключение на столичното топлофикационно сдружение ", изясни Рибарски.

По думите на депутата от Политическа партия към момента няма информация от договарянията за природен газ на премиера Кирил Петков в Азербайджан.

" Цената на тока за бизнеса е извънредно висока, тя е пазарна и се дефинира от търсенето на електрическа енергия, а в района има недостиг и България изнася част от силата. В страната ни недостиг на електрическа енергия няма, няма и да има, тъй като имаме мощности, които покриват вътрешното ползване и износа. Тази висока цена води до огромни приходи в държавните енергийни сдружения. Цената на тока за бизнеса е закрепена на 250 лв. и всичко над това ще се компенсира, с помощта на тези високи приходи в държавната енергетика ", разяснява Радослав Рибарски.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР