Имаме газова криза, война в Украйна и европейски усилия за

...
Имаме газова криза, война в Украйна и европейски усилия за
Коментари Харесай

Имаме газова криза! Важно е България и Румъния да са добри партньори

" Имаме газова рецесия, война в Украйна и европейски старания за превъзмогване на допустима продоволствена рецесия. Ето по тази причина е значимо България и Румъния да не са единствено положителни съседи, само че и положителни сътрудници ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков на брифинг с румънския си сътрудник Николае Чука и еврокомисарят по превоза Адина Валян в Букурещ.

„ Днес нашето държавно управление, идвайки в Букурещ, пристигна от три места - Киев, Брюксел и Баку. Това демонстрира усилената работа, която всички ние имаме по провокациите газова рецесия, войната в Украйна, европейските старания за превъзмогване на продоволствена рецесия. Ето за какво е значимо през днешния ден България и Румъния да не са единствено положителни съседи, а и положителни сътрудници, добави министър председателят Кирил Петков.

„ Набелязахме съответни стъпки, които идват със съответни периоди. Още идната седмица стартира нашата работна група, която ще работи по инфраструктурните планове, тъй че река Дунав да бъде плавателна през цялата година и да я използваме като основа транспортен кулоар. Тя ще работи и по концепцията за един мост до Русе и още 4 спомагателни моста, които могат да свържат нашите страни и да усилят икономическото развиване и просперитет”, означи Петков.

Николае Чуке споделя, че диалогът с Кирил Петков е бил извънредно работлив: " Разговаряхме за общите ползи. Естествено, наличието на еврокомисарят способства за главните тематики, а точно метода по който може да развиваме общите стратегии по превоз и взаимна съгласуваност ".

„ Започнахме нашия диалог като тръгнахме от подтекста на сигурността. Петков пристигна в Букурещ след визитата си в Киев. И двамата бяхме тази седмица в Киев. Това беше доста положително време, в което успяхме да дискутираме нашествието на съветските бойци в Украйна”, сподели още Чука.

„ Отново потвърдихме дружно поддръжката за независимостта и интегритета на територията на Украйна и дружно усетихме експанзията на съветските въоръжени сили и най-много военните закононарушения и жестокости, които доведоха до гибел на жители, дами, деца, разрушение на лечебни заведения и учебни заведения, неоправдани, непровокирани и незаконни”, добави Николае.

GlasNews.bg напомня, че по-рано през днешния ден беше подписано Споразумението сред държавното управление на Република България и държавното управление на Румъния за откриването на българо-румънска граница на граничен контролно-пропускателен пункт Русе – Гюргево – ферибот.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР