Имаме едно предложение още отпреди години – основно преразглеждане на

...
Имаме едно предложение още отпреди години – основно преразглеждане на
Коментари Харесай

Каракачанов обобщи случая с Виктория Маринова като пример за тази част от обществото

Имаме едно предложение още отпреди години – главно преразглеждане на кратко правосъдно разследване. Става въпрос за съзнателно закононарушение или такова, осъществено под въздействието на алкохол . Това не се одобри, съобщи военният министър Красимир Каракачанов, който видя в това " опит да се вършим на прекомерно демократични " поради Европа. И акцентира, че Северин Красимиров, в случай че си признае за убийството на русенската телевизионна водеща Виктория Маринова, ще получи до 30 години затвор и можело да излезе на независимост предварително, след 15 години. Юристи към този момент разясниха, че няма метод казусът да се преразглежда преди да изтекат 20 години от възможна 30-годишна присъда.
Привърженик съм за такива закононарушения да има смъртно наказване, само че съм наясно, че обществото и Народното събрание няма да го поддържат, продължи военният министър пред Нова телевизия. Според него няма метод такива убийци да се поправят в пандиза и да се върнат измежду обществото свободни.
На въпрос за какво тогава да употребяваме въобще пандиза, като той не оказва помощ за превъзпитание, Каракачанов заприказва Норвегия и по какъв начин Андеш Брайвик, който умъртви 77 души, щял да излезе от пандиза, а занапред пишел постове в обществените мрежи и съдел страната, че нямал бърз интернет.
Известният с оперативния си прякор сътрудник Иван в Държавна сигурност министър засегна и въпроса за системата – по какъв начин нямало интеграция, пък били изхарчени милиони, без да засегне кой носи отговорност за разпределението на финансови средства за интеграция и кой би трябвало да глоби, когато пари не се харчат по предопределение . Вместо това Каракачанов упрекна " тези хора " (бел. ред. – в стенограмата на държавното съвещание от 10 октомври министърът употребява думите " тази част от обществото " ), визирайки малцинствата, че лъжат, живеят от измами и не работят. Същевременно той разгласи, че настоящето държавно управление направило значително места, само че в случай че се приложели по-твърди ограничения, незабавно гръмвали " псевдоевропейски политици " и бранители на човешките права.
Относно концепцията да има химическа кастрация на изнасилвач, Каракачанов отвърна, че „ може би той ще прави същото с другите затворници” след 2-3 години застой. Вътрешна македонска революционна организация обаче щяло да обмисля и разисква дали публично да предложи въвеждане на химическа кастрация.
Сигурност - вътрешна и външна
Каракачанов удостовери и, че през днешния ден, 15 октомври, отново няма да има съдружен съвет. Този съвет се отсрочва от началото на предходната седмица, когато ръководителят на парламентарната група на " Обединени патриоти " Волен Сидеров изиска оставката на вътрешния министър Младен Маринов, тъй като брачната половинка на Сидеров Деница Гаджева е била унизена на пътя. Каракачанов обаче отбрани Маринов за съответния случай. И разгласи за нечиста сделка, че Светлозар Лазаров може да е идващият основен секретар на Министерство на вътрешните работи, откакто към този момент беше подобен по времето на Орешарски. Военният министър даже сподели, че " никой не е търгувал” с името на Лазаров.
Относно новият изтребител за Военновъздушни сили, военният министър разгласи, че „ една от офертите” била доста финансово преференциална. Трябвало обаче да се вършат спомагателни сметки – да вземем за пример за употреба и поддръжка. Срокът на равнище " комисия " да бъдат разисквани офертите е 19 октомври, само че Каракачанов счита, че щяло да има закъснение от десетина дни в работата – поради разяснения по офертите. Припомняме, че предложения дадоха Съединени американски щати – за нов F-16, Швеция – за нов " Грипен " и Италия – за втора употреба " Юрофайтър ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР