"Имаме едно основно искане за това затваряне, което е трето

...
"Имаме едно основно искане за това затваряне, което е трето
Коментари Харесай

Ресторантьори искат преди да ги затворят, да кажат какви мерки ще бъдат взети за подпомагане

"Имаме едно главно искане за това затваряне, което е трето за нас, преди да ни затворят, да кажат ясно и изрично какви стопански ограничения ще бъдат взети за подкрепяне на нашите чиновници и на нашите сътрудници ". Това съобщи Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България, представен от Нова телевизия.

"Не желаеме да омаловажаваме труда на който и да е. Но не желаеме и да омаловажават нашия труд. Не сме срещу ограниченията, само че в този момент наши чиновници и сътрудници остават без работа. Искаме да се разгласят помощите за нашия отрасъл преди да бъдем затворени ", добави Коларов.

Според него затварянето на нощните заведения, които не работят към този момент от месец, не е довело до понижаване на броя на инфектираните. "Явно е, че тези заведения не са най-големия разплодник на болестта ", безапелационен е той.

"Нашето съдружие от началото е на мнение, че всичко би трябвало да се затвори за 14 дни, а не да затваряме единствено ние ", уточни Коларов.

По думите му към момента няма решение по настояването на притежатели на заведения за подкрепяне – погашение на част от възнагражденията на чиновниците, разсрочване на заемите на притежателите на заведения и други.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР