Имаме една прекрасна година, защото това е година, в която

...
Имаме една прекрасна година, защото това е година, в която
Коментари Харесай

Румен Драганов: Кризата в туризма по Черноморието е здравословна

Имаме една прелестна година, тъй като това е година, в която са понижени цените на хотелите по Черноморието през август, има по-малко туристи, по-добро обслужване - т.е. сега сътворяваме удовлетворени клиенти. Това е здравословна рецесия и следващата година ще имаме повече туристи по Черноморието. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Румен Драганов, ръководител на института за разбори и оценки в туризма.

Мерките, които Институтът за разбори и оценки в туризма е подхванал, е основаването на магистърска стратегия " Информационни процеси при администриране на туристическия бранш ", тъй като, по думите на Драганов - имаме огромен проблем с прочита на това, което се случва сега.
Румен Драганов: Ние имаме една прелестна година. Защо? Защото това е година, в която за туристите са понижени цените на хотелите през август, по-малко туристи, по-добро обслужване - т.е. сътворяваме сега удовлетворени клиенти. Вярно е, че на Черноморието в разнообразни места имаме по-голям спад, в сравнение с напълно за страната. За страната до края на месец юли имахме 91 000 туристи повече влезнали в страната. Но на морето сме надолу. Защо? Защото имахме три доста сполучливи сезона, с двуцифрено число растеж, навалица на туристи, никакво обслужване, основаване на недоволни туристи. Какво значи това 15 или 18 % по-малко. Само за Бургаска област за юли имаме 55 000 по-малко, за Варна - 43 000 по-малко. Това са хора, които са били тук, видели са хотелите и не са пристигнали. Създали сме недоволни туристи.
Драганов посочи, че при професионално работещите хотели, които работят с непознати туроперотири, заетостта сега се движи към 105-108 %.

Той счита, че дребните хотели от дълго време би трябвало да се групират. Тепърва у нас се чака да се слеят тези хотели, да се окрупни тази част на мениджмънта. " И това е прелестното в тази година, че ще се появят бизнесмени, които мислят интензивно и ще основат артикул, който ще е конкурентоспособен ", сподели Драганов.

По думите му имаме пет хотела, открити тази година, които са блестящи и България дава отговор напълно на международните условия.

Драганов счита, че рецесията сега в туризма е здравословна и следващата година ще имаме повече туристи по Черноморието, тъй като в този момент създадохме удовлетворени, ухажвани туристи. Хубаво е, че туристите са малко, с цел да се научим по какъв начин се прави бизнес, сподели още той.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР