Имаме една добра и една лоша новина. Добрата е за

...
Имаме една добра и една лоша новина. Добрата е за
Коментари Харесай

Внимание: чистенето е опасно колкото и пушенето

Имаме една добра и една неприятна вест. Добрата е за тези, които не си падат по ежедневното почистване. Лошата е за тези, които незабавно се хващат за четката и препарата за под, откакто се приберат у дома.

Официално: чистенето вреди на здравето ви също толкоз доста, колкото пушенето.

Проучване, извършено в Норвегия потвърждава, че потенциалът на белите дробове понижава при дамите, които постоянно чистят дома си. А при тези, които работят като домашни помощници, размерът спада с 7,1 пъти по-бързо, спрямо други специалности.

Рискът от астма също се усилва доста.
 g Thinkstock
Професор Сесил Сванес от университета в Берген споделя, че препаратите за разчистване, които вдишваме съществено повреждат белите ни дробове. Изпаренията на почистващите средства могат да навредят толкоз, колкото и тютюнопушенето.

Според скандинавската изследователка една огромна част от метода ни на разчистване на домовете е неправилен: доста постоянно е належащо просто да минем повърхностите с микрофибърна забрадка и вода, а не с "тежката артилерия " на химикалите.

Паралелно изследване, извършено в Лос Анджелис сочи, че огромна част от замърсителите, открити във въздуха в града съдържат детайли, получени след изпарението на препаратите за разчистване.
 g Thinkstock Най-умното и вярно наказване за деца Как да се избавим от молците в дрешника Чиста къща – прахосан живот? Домакиня без Данък добавена стойност Как да почистим ваза с магнит Коя е по-добрата домакиня
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР