Имаме една добра и една лоша новина. Добрата е за

...
Имаме една добра и една лоша новина. Добрата е за
Коментари Харесай

Чистенето - опасно колкото 20 цигари на ден

Имаме една добра и една неприятна вест. Добрата е за тези, които не си падат по ежедневното почистване. Лошата е за тези, които незабавно се хващат за четката и препарата за под, откакто се приберат у дома.

Официално: чистенето вреди на здравето ви също толкоз доста, колкото пушенето.

Проучване, извършено в Норвегия потвърждава, че потенциалът на белите дробове понижава при дамите, които постоянно чистят дома си. А при тези, които работят като домашни помощници, размерът спада с 7,1 пъти по-бързо, спрямо други специалности.

10 навика на хора, чиито къщи са постоянно чисти (СНИМКИ)

Рискът от астма също се усилва доста.
 Изпаренията на препаратите вредят на дробовете. Изпаренията на препаратите вредят на дробовете.
Професор Сесил Сванес от университета в Берген споделя, че препаратите за разчистване, които вдишваме съществено повреждат белите ни дробове. Изпаренията на почистващите средства могат да навредят толкоз, колкото и тютюнопушенето. Според скандинавската изследователка една огромна част от метода ни на разчистване на домовете е неправилен: доста постоянно е належащо просто да минем повърхностите с микрофибърна забрадка и вода, а не с "тежката артилерия " на химикалите.

10 неща, които не чистите постоянно, а би трябвало

Паралелно изследване, извършено в Лос Анджелис сочи, че огромна част от замърсителите, открити във въздуха в града съдържат детайли, получени след изпарението на препаратите за разчистване.

5 неща, които да чистите всяка седмица и 5, които да не

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР