Имаме две основни цели. Първата е да се направи максималното,

...
Имаме две основни цели. Първата е да се направи максималното,
Коментари Харесай

Радев бави третия мандат, готов е за избори през март


" Имаме две съществени цели. Първата е да се направи оптималното, с цел да има постоянно държавно управление и партиите да се отдалечат от нападателната предизборна изразителност. Втората значима цел е, в случай че не се сформира държавно управление, предварителните избори да не са в най-тежкия интервал - януари и февруари, а това изисква безспорно закъснение ".

Това разгласи президентът Румен Радев по време на консултациите с " ".

" Ако всички партии излязат и кажат, че незабавно желаят мандати и са подготвени за предизборна акция през декември, Коледа, празници, както и да отидем на избори в най-тежките условия, ще се съобразя. Веднага давам един след различен мандатите, уповавам се да не се стига до третия ", уточни Радев.

Ако не се образува държавно управление обаче, президентът желае изборите да се проведат през март.

" Няма да насроча избори януари и февруари. Можем единствено да си представим това до какво ще докара, а рискът да има още по-малка изборна актимвност, е действителен ", счита президентът.

Поради това той счита да връчи третия мандат на партиите след Нова година, с цел да бъдат изборите през март.

Радев пита " " за позицията им за Украйна

" Никога не сме претендирали какво въоръжение да предоставим на Украйна. Искаме България да наподобява обаче като съдружник, на който може да се има доверие ". Това уточни от " " на съответно запитване от президента Румен Радев.

В началото на консултациите за сформиране на държавно управление президентът съобщи, че е обезпокоен, тъй като партията е поискала да остави страната ни обезоръжена.



" Най-малко три партии са нужни за съставянето на държавно управление. Ясно е, че българската политическа система върви към накъсване. Ключът оттук насетне постоянно ще бъде разговорът ", съобщи.

Той уточни като основни цели правосъдната промяна, сигурността на страната и излизането от инфлационния риск.

подчертава върху единството - без съмнения и нюанси, тъй като Путин сега желае разединена Европа.

" Солидарността е извънредно значима, тя е стожер на единственото в Алианса и на неговите качества да реагира при рецесии. В продължение на месеци проповядвахте тезата, че модернизацията на армията би трябвало да се обвърже с предлаганите на българско въоръжение на Украйна, с цел да получим друго, НАТО-вско. Какво стана, и какво получиха сходни страни ", попита Радев.

" Ние имаме 20 депутати, само че се опитваме да бъдем градивни. За страдание виждаме, че уроците не са извлечени и към момента виждаме рецидиви ", съобщи още Иванов.

„ Парламентът е фрагментиран. Необходимо е да се излъчи болшинство за решение на проблемите, пред които са изправени българските жители. Следя със угриженост това, което се случва през последните дни в Народното събрание. Струва ми се, че не това чакат хората. Нараства борбата и се чертаят нови конфликтни линии. Страната е изправена пред разнообразни рецесии, на километри от нас бушува война ", уточни президентът.

Срещата с шестата по величина парламентарна група е предпоследна в границите на консултациите, които президентът организира с партиите в 48-ото Народно заседание, преди да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление.

няколко пъти запита до каква степен е градивен диалогът по време на консултациите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР