Имаме двама полицаи с дълъг професионален стаж и безупречни професионални

...
Имаме двама полицаи с дълъг професионален стаж и безупречни професионални
Коментари Харесай

Ще настъпи ли обрат по случая с висшите служители от ГДБОП?

„ Имаме двама служители на реда с дълъг професионален стаж и безупречни професионални биографии. Срещу тях застават петима души - наркопласьори, които са разследвани от тях. Тези наркопласьори са подсъдими по друго дело в Специализирания съд. Те се появяват по неповторим метод. Всички те са оповестени за национално търсене и когато са арестувани двамата служители на реда, се появяват и дават показания пред арбитър... Оказва се, че сме склонни да имаме вяра на наркопласьорите, а не на служителите на реда “ . Това разгласи пред БНР юристът на един от двамата арестувани висши чиновници на ГДБОП и някогашен министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.
Двамата антимафиоти са арестувани по проблем с взимане на подкупи за покровителстване на наркогрупи в столицата. Според обвиняването, те играли на " положителното и неприятното ченге ", като единият водел следствията, а другият - предупреждавал мафиотите за заплахите. След разкритията заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Георги Арабаджиев и шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов подадоха оставки и бяха освободени от служба от вътрешният министър Младен Маринов, а основният прокурор разгласи, че в България няма недосегаеми за прокуратурата.
Задържаните началници от структури на ГДБОП остават в ареста По думите на Йорданов при едно влизане на делото в съда „ ще падне огромен смях “ с показанията на наркопласьорите, само че служителите на реда няма да се смеят, тъй като до това време ще са лежали с месеци в ареста.
Според някогашният вътрешен министър, когато един министър желае да уволни шеф на национална работа, е обикновено да го предложения в кабинета си и да изясни аргументите.
Подобно мнение през вчерашния ден изрече и някогашният шеф на ГДБОП Тихомир Стойчев. Той разяснява: „ Такъв арест с толкоз доста звук. Струва ми се скърпен с бели конци, само че не знам по каква причина “. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по bTV във връзка акцията в ГДБОП някогашният шеф на дирекцията Тихомир Стойчев.
„ Когато приказваме за структурни промени, следва те да се обусловени от потребност от възстановяване на ръководството на структурата. Когато се вършат конюнктурни промени, неуспехът е авансово заложен... Ако има работа в Министерство на вътрешните работи, на която е належащо да се обърне изключително внимание, това е Дирекция „ Вътрешна сигурност “, която е хубаво да се закрие “, сподели още някогашният вътрешен министър. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР