Имаме достатъчно време за изчистване на всички проблеми, които ви

...
Имаме достатъчно време за изчистване на всички проблеми, които ви
Коментари Харесай

Финансовият министър и шефката на НАП обсъждат с бизнеса спорната наредба за касовите апарати

Имаме задоволително време за изчистване на всички проблеми, които ви затрудняват, увери Горанов

Споделят ли философията на наредбата за касовите апарати и изчистване на всички проблеми, които затрудняват бизнеса. Така формулира финансовият министър Владислав Горанов задачата на провокираната от него полемика сред Национална агенция за приходите и представители на бизнеса.

„ Ако се обединим към философията на наредбата и извлечем тези дребни, или немалки неща, които имаме да решаваме, имаме задоволително време да стартираме да ги оправяме. Тази разпоредба е единственият късмет на министъра на финансите, при среда, в която 30 години след прехода страната има значима преразпределяща роля, да поддържа бюджета. Искаме да сме солидарни и през приходите, и през разноските, желая тези две тези да ги срещна някъде. Където имаме неточности би трябвало да бъдат поправени “, съобщи Горанов. Предпочетох този диалог да е обществен, с цел да няма спекулации, сподели още той.

„ Новите правила са ориентирани към това всеки да регистрира действително своите обороти Това е единственият метод да се преборим със сивата стопанска система. Проведохме над 300 срещи с цел да уточним противоречивите въпроси и да им намерим решения. Регистрирани са 900 софтуера, още 130 са в развой за регистриране. Нашата концепция за ограничение на сивата стопанска система среща схващане в голямата част от търговците, и 10-ки хиляди към този момент работят по наредбата.

Ричард Дарибегов, Българска асоциация на заведенията изиска да се направи незабавна работна група по метода на запечатване на заведения и обекти, тъй като сега имаме доста сигнали за злоупотреби. Според Горанов, редът е написан в режима на закона за Данък добавена стойност. Той не изключва недобросъвестно държание, само че достигането до извънредно законодателно решение не е елементарно.

„ В закона за Данък добавена стойност са категорично изброени хипотезите на нарушавания на икономически субекти и никой не е запечатан просто по този начин. Разбирам терзанията ви да не се употребява Национална агенция за приходите като бухалка от конкуренцията и да не се пояснява субективно. Смесват се обаче високотехнологични тематики и зад абревиатурата се крият всички проблеми на регулацията на дребния и междинен бизнес, които не би трябвало да бъдат смесвани “, отговори финансовият министър.

Станислав Попдончев от БСК сложи за разискване въпроса с дефиницията на това що е програмен продукт за ръководство на продажби. Както и блокирането на сървърите на Национална агенция за приходите. Същата тематика като най-важна изведе Михаил Петров, финансов шеф на „ Кауфланд “, в качеството си на представител на Асоциацията за съвременна търговия. Той заявява поддръжка на държавното управление за изсветляване на бизнеса, само че обърна внимание на три систематични казуса. „ Ако фискалният принтер не излъчва 24 часа и не получи отговор от Национална агенция за приходите, той физически блокира, от блокира се единствено на място. Представете си за една верига, която има 800 апарата в 40 града, да раз стартираш тези устройства, това може да трае дни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР