„Имаме достатъчно пари в бюджета, за да възлагаме нови ремонти.

...
„Имаме достатъчно пари в бюджета, за да възлагаме нови ремонти.
Коментари Харесай

1,2 млрд. лв. от бюджета на АПИ са само за текущи ремонти

„ Имаме задоволително пари в бюджета, с цел да разпореждаме нови поправки. За първи път тази година парите за АПИ са съобразени с действителността. В предходните години те са били сред 250-300 милиона лв., а в този момент са общо 2,4 милиарда От тях единствено за настоящи поправки са планувани 1,2 милиарда В предходните години бюджетът просто се е допълвал до нужните суми “.

Това сподели в ефира на „ Твоят ден “ по NOVA NEWS зам.-министърът на районното развиване Явор Пенчев.

„ АПИ има подготвеност да стартира поправки още през днешния ден, чака се Народното събрание да даде зелена светлина за това. Вероятно ще стане още в четвъртък “, съобщи Пенчев.

Предвижда се замяна на всички компрометирани мантинели и пътни знаци по автомагистралите и по опция - на първокласните пътища.

Заместник-министърът не се ангажира с прогноза какъв брой ще коства това.

Той осведоми, че сега се работи по доизграждането на Автомагистрала „ Хемус “ и на скоростния път Видин - Ботевград, както и по настоящите поправки по цялата републиканска пътна мрежа.

„ В момента Министерство на регионалното развитие работи в цялостния си потенциал за издаване на позволения. 2024 година е нереалистичен период за довеждане докрай на Автомагистрала „ Хемус “ през цялото време “, съобщи Явор Пенчев.

„ Коалиционните сътрудници ще реализиран единодушие и считам, че до края на седмицата ще има решение за 50% ще погашение на сумите за пътищата. АПИ ще работи 24 часа, с цел да може това да се случи. Ако се получи позволение в четвъртък, в границите на десетина работни дни ще стартира разплащане “, уверен е Пенчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР