Имаме доклад на Европейската комисия и предложение за започване на

...
Имаме доклад на Европейската комисия и предложение за започване на
Коментари Харесай

Кодзиас: ЕС да си изпълни обещанието и Македония да започне преговори

Имаме отчет на Европейската комисия и предложение за започване на договаряния. Сега би трябвало да създадем това нещо. Европа би трябвало да съблюдава обещанието си. Това сподели гръцкият министър на външните работи Никос Кодзиас, съобщи БГНЕС.

„ Аз споделих на моите сътрудници, че те могат да бъдат строги колкото си желаят. Но ние не би трябвало да блокираме вероятността. Страхувам се, че в случай че не се даде дата за започване на договаряния със Северна Македония, всички старания и взаимни отстъпки, които бяха направени с огромни жертви и от двете страни, може да бъдат сложени в заплаха “, споделя още той пред euractiv.com.

Според него, „ в случай че някои страни са имали проблеми с Албания и Северна Македония трябвало да кажат това нещо по-рано “.

Никос Кодзиас счита, че „ договорът с Македония за разрешаване на разногласието за името е бил най-хубавата вест за Европа за последните пет години “.

„ Вярвам, че Зоран Заев няма да се подаде на напън. Той е доста по-издръжлив, в сравнение с наподобява на пръв взор “, сподели още посланик №1 на Гърция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР