Имаме доказателства за намеса в български медии, плащане от страна

...
Имаме доказателства за намеса в български медии, плащане от страна
Коментари Харесай

Белингкет: Имаме доказателства, че руското правителство е плащало на българските медии |

Имаме доказателства за интервенция в български медии, заплащане от страна на съветското държавно управление и представители на съветските спецслужби на български медии за изявления, които показват Украйна в отрицателна светлина. Предстои да публикуваме следствието тези дни “.

Това съобщи по бТВ журналистът Христо Грозев от проверяващото издание „ Белингкет “.

„ Нямам визия какво става в България в връзките сред държавното управление и съветското посолство, а също по този начин виждаме, че Русия няма мощна изразителност във връзка с България, тъй че може би има някаква договореност “, сподели още Грозев.

По думите му в резултат на многочислените случаи на преследване на съветски дипломати от Европа, като последния подобен случай е във Франция, сътрудниците на Кремъл са намалели доста.

" Присъствието на съветски шпиони в дипломатическите задачи е известно в множеството европейски страни ", означи Грозев и уточни, че да вземем за пример във Виена е имало към 20 сътрудници.

В последното си следствие „ Белингкет “ откри, че част от ръководителите на Федералната работа за сигурност на Русия са задържани.

„ Ние от няколко седмици проверяваме една група вътре в ФСБ, която се е занимавала с дестабилизацията на Украйна още от 2014 година, а в границите на това следствие сътрудник Андрей Слабаков, който има чудесни връзки със спецслужбите в Русия, получи първоначално  информацията, че техният началник, на тази група, е задържан и е под домакински арест. Ние в началото не повярвахме, опитахме се да се свържем с него по телефона, който имахме, само че той беше изключен, а по-късно получихме удостоверение от други източници също в специфичните служби, че той в действителност е задържан и преди два дни стана ясно, че в действителност той е изместен от домакински арест. Покрай това почнахме да звъним на останали членове на тази група, която се занимава с Украйна, и от техни родственици разбрах, че част от тях също са задържани “, описа Грозев.

По думите му тези дейности на Кремъл демонстрират, че „ от една страна може да се приказва за прекачване на отговорността (за неуспеха на интервенцията в Украйна), а въпреки това за възмездие за отчаяние, защото това е точно тази група, която дълги години бе убеждавала, че Украйна е подготвена за инвазия, че Украйна е слаба, че армията ѝ е слаба, че популацията е готово да одобри съветските, по този начин наречени, освободители. И всичко това се оказа фантазия, а Путин е доста злопаметен човек “.

Грозев означи, че ротации се следят и измежду военните, които командват съветските войски в Украйна. Завчера за командващ е назначен военачалник Дворников, който има опит от войната в Сирия. По думите му загубите на съветските сили са големи - 8% от всички танкове и 17% от изтребители. За да се попълнят загубите от жива мощ, се привикват хора, които не са на дейна работа от 2021 година През идващите четири дни ще забележим огромни офанзиви против Харков и Мариупол. Путин желае двата града да паднат в ръцете на съветските сили преди 9 май – Денят на успеха, предвижда Грозев.

Според него доста значим е въпросът дали ще се потвърдят информациите за потребление на химически оръжия от съветската войска, тъй като това ще принуди западните сили да подхващат нови ограничения против Кремъл.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР