Имаме десетки обаждания от пациенти с хронични заболявания на горещата

...
Имаме десетки обаждания от пациенти с хронични заболявания на горещата
Коментари Харесай

Какво да правят пациентите с хронични заболявания преди ваксинация?

" Имаме десетки позвънявания от пациенти с хронични болести на горещата телефонна линия за по отношение на имунизирането ". Това заяви пред доктор Станимир Хасърджиев, ръководител на Националната пациентска организация.
" Въпросите са доста, тъй като това са от една страна рискови за заболяването COVID-19 пациенти, въпреки това - техните болести може да не разрешават имунизиране и хората са извънредно внимателни. Продължават и сигнали отвред за липса на организация и за повече информация към кого да се обърне човек, в случай че желае да се имунизира. Според мен в този момент процесът много се възстановява и се надявам към по-добро ", означи още в предаването " Хоризонт до обед " доктор Хасърджиев.
 Д-р Станимир Хасърджиев: Нямаме добра организация за имунизиране Д-р Станимир Хасърджиев: Нямаме добра организация за имунизиране
„ Правителството е внимателно не без съображение във връзка с поетапното разхлабване на ограниченията, по този начин и е по-света – там м...
Припомняме, че Министерство на здравеопазването даде инструкции към персоналните лекари за пациенти с алергии, с ревматологични, със сърдечносъдови болести и имунизирането на тези хора. 
" Най-големият проблем в пандемията е незадоволителната информация за всичко, както и дали до края на годината ще се възстановяват нещата в страната. Сега насоките на Министерство на здравеопазването към персоналните лекари са задоволително положителни и са съобразени с европейската процедура и стандарти. Те са задоволително информативни и за лекарите, и за пациентите. Но е значимо те да бъдат необятно публикувани, както и непрестанно обновени и поправени, тъй като нови данни за пандемията и имунизациите излизат непрестанно ", разясни още доктор Хасърджиев.
Той предложи на пациентите с хронични болести да се съветват с лекуващия си доктор по болестта по отношение на имунизацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР