Имаме декларация от Народното събрание, която определи комунистическия режим за

...
Имаме декларация от Народното събрание, която определи комунистическия режим за
Коментари Харесай

Проф. Елена Келбечева: Децата ще учат за убийствата извършени от Народния съд

Имаме декларация от Народното събрание, която дефинира комунистическия режим за незаконен. Подкрепили сме декларацията и на Вацлав Хавел. Всичко това води до ясната позиция, че комунистическите закононарушения би трябвало да се учат в учебно заведение, нещо което до момента не се случваше.
Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ проф. Елена Келбечева, която е един от създателите на новата образователна стратегия по история за 10 клас. " Няма никакво политическо вмешателство при правенето на програмата. Има само политическа поддръжка и воля смяната в програмата по история да се случи.

Досега комунистическият режим не се учеше. 25 години не се направи нищо и властваше незнание за тази част от историята на България. Подменяха се понятия. Тежките моменти се замитаха под килима. Левите сили имат щаб, който би трябвало да пази девствеността на столетницата и да потвърждават, че тази партия е донесла нещо положително на България. Точно заради тази причина в този момент слушаме техните истерични крясъци. Голяма част от документите за този интервал към този момент са налични ", безапелационна беше проф. Келбечева.

" Децата ще учат за убийствата осъществени от Народния съд, за изселванията и всички останали незаконни дейности. Няма нищо правилно в днешните изказвания на Българска социалистическа партия, че новата образователна стратегия не е била подложена на публични разисквания и в нея не са взели участие видни историци. Истината би трябвало да се знае. В програмата ще се учи за съветизацията, само че отпадна тематиката за окупацията на България от Червената войска.

Децата ще учат още за Народния съд, за насилственото коопериране, изселването. Ще има познания за лагерите, ще има ясно разграничение сред същинската индустриализация и социалистическата такава, Възродителният развой също ще бъде изучаван. От програмата отпадна 10-годишния интервал, през който Българска комунистическа партия е подготвяла България да стане република на Съюз на съветските социалистически републики ", разкри проф. Келбечева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР